Tomatenafzet in Italië lijdt nauwelijks onder coronacrisis

Het telen van tomaten in hydrocultuur vraagt om een goede organisatie. Alessio Orlandi van  het Italiaanse H2Orto vertelt dat zijn bedrijf deze manier van telen toepast op maar liefst 12 hectare. “De afgelopen maanden hebben we ons assortiment uitgebreid. Naast trostomaten, die ongeveer 65% van het totale assortiment beslaan, hebben we ook cocktail- en cherrytomaten en cherrytrostomaten. Alle rassen zijn van  hoge kwaliteit.”


Alessio Orlandi en Filippo Fiorini

De supertechnologische kas in Ostellato (Provincie Ferrara) is het vlaggenschip van de sector. Op dit moment zijn de prijzen voor alle rassen normaal voor de tijd van het jaar. “We hebben bijna uitsluitend vaste contracten en daarom zijn de hoeveelheden en de prijs stabiel. Maar we hebben ook veel verzoeken ontvangen die boven onze productiecapaciteit lagen en helaas konden we hier niet aan voldoen.” 

De binnenzijde van de kas

Door de huidige situatie zorgt de reorganisatie van het bedrijf voor een stijging van de kosten. “Op dit moment hebben we dit overschot aan uitgaven als bedrijf opgevangen zonder het aan klanten over te dragen. De medewerkers gaan om de 15 minuten in groepen van 5 de kas in om zo met inachtneming van de regels te kunnen werken. Gelukkig zijn de kassen ruim opgezet en waren en weinig tot geen grote aanpassingen nodig.” 

Nieuwe verpakking van H2Orto

Met betrekking tot de afzet benadrukt Orlandi dat de Italiaanse groothandelsmarkten in een eerste fase wisselende verzoeken had. Hetzelfde gebeurde in Duitsland en Oostenrijk, maar dan met een vertraging van 15 dagen in vergelijking met Italië. Nu is de situatie genormaliseerd en zijn de verzoeken weer vrij regelmatig.

Voor meer informatie:
Alessio Orlandi - Sales manager
H2ORTO  
Via delle Serre 1
44020 Ostellato (Ferrara)
Tel.: +39 0533 57411
Email: alessio.orlandi@f-gh.it 
Web: www.h2orto.it 

 

 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven