Euro West:

"GreenCommerce biedt inzicht in voorraden én de traceerbaarheid"

"Groothandel en verpakkingsbedrijf Euro West heeft mede dankzij GreenCommerce alles goed op de rit qua inzicht, voorraad en traceerbaarheid. Daarnaast kan Euro West eenvoudig digitaal orderpicken via het WMS ELMO (Easy Logistic Mobile Operator)", aldus het bedrijf. 

Goed inzicht in o.a. voorraden voor derden
Euro West biedt verschillende mogelijkheden voor het verpakken, ompakken, uitsorteren en stickeren van groente en fruit. De werkzaamheden van het bedrijf bestaan voor zo’n 20% uit
eigen handel en 80% uit het verpakken voor derden. Elk jaar vinden vele groenten en fruitverpakkingen via Euro West hun weg naar retailers in binnen- en buitenland. Hierbij is het belangrijk om voor deze ‘derden’ een goed inzicht te hebben in de voorraad en
traceerbaarheid. "Dankzij GreenCommerce hoeven de voorraden niet meer dagelijks te worden geteld, doordat dit gedurende de dag wordt bijgewerkt middels het scannen. Via inzicht in productie-opdrachten en bijbehorende tijden weet men bij de afdeling productie exact wanneer iets klaar moet zijn. In combinatie met de orderpick-planningen en ook de daarbij behorende ophaaltijden, heeft men inzicht wanneer de goederen klaar moeten staan voor transport", aldus Euro West. 


Stefan van Marrewijk Euro West

Inzicht in kosten en opbrengsten
Via GreenCommerce ‘diensten en handling’ registreert Euro West o.a. op- en overslag-, uitzoek-, ompak- en allerlei verpak-activiteiten. Hiermee heeft men een eenvoudige werkwijze om kosten en opbrengsten te verwerken in het systeem en hierdoor inzicht te krijgen. Voor de verkoopadministratie en dan met name de facturatie is de koppeling van GreenCommerce met Exact erg belangrijk voor Euro West.

Eenvoudig digitaal orderpicken via het WMS ELMO
Euro West maakt gebruik van WMS ELMO (Easy Logistic Mobile Operator) om eenvoudig orders te picken. Waar vroeger alles uit het hoofd ging en nog wel eens fouten werden gemaakt, is de informatie voor heftruckchauffeurs nu veel beter geworden. ELMO geeft veel inzicht en hiermee kan er veel gerichter gestuurd worden. Voor de medewerkers in de loods is het duidelijker geworden welke pallets zij moeten pakken en waar in de loods deze pallets zich bevinden. ELMO heeft in korte tijd, en met een soepele overgang, geleid tot een beter inzicht in de voorraad voor zowel kantoor als loods.

"Trots op de werkwijze"
"We hebben alles goed op de rit en we zijn ook ver met GreenCommerce waarmee we alles in één systeem doen (geen Excel ernaast). Ik denk dat de werkwijze binnen het bedrijf verbeterd is door het gebruik van GreenCommerce. Wij gebruiken het systeem echt om goed te kunnen werken qua traceerbaarheid en het inzicht voor de medewerkers. Voor derden (importeurs en exporteurs) is het ook erg belangrijk, want zij geven toch een stuk uit handen en wij zijn verantwoordelijk om hier goed mee om te gaan’’, aldus Stefan van Marrewijk van Euro West.

Voor meer informatie
Euro West 
ABC Westland 374
2685 DD Poeldijk
T:0174 - 24 62 68
info@euro-west.nl 
www.euro-west.nl  

JEM-id 
Grote Waard 80
2675 RZ Honselersdijk
T: 0174-642622
info@jem-id.nl 
www.jem-id.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven