"Hygiëne, duurzaamheid en langere houdbaarheid van verse producten"

"De afgelopen weken is de wereld geconfronteerd met het belang van hygiëne en zo ook bij de AGF-afdeling in de supermarkt. Er is een afkeer ontstaan van het oppakken van losse, onverpakte, producten die ook andere klanten hebben aangeraakt. Hiernaast bestaat tegenwoordig al een bewuste behoefte om de milieu impact van plastic en voedselverspilling te verminderen. We winkelen bewuster, niet meer dagelijks maar een of twee keer per week en we kopen steeds meer verse producten online. Een langere houdbaarheid van verse producten is nu een belangrijker en actueler item dan ooit", meldt PerfoTec. De bovengenoemde ambities en ontwikkelingen komen samen in haar complete oplossing voor het verpakken onder beschermde atmosfeer, de zogenaamde Modified Atmosphere Packaging (MAP).

Voedselverspilling verminderen met PerfoTec-tools voor het verlengen van versheid
Het PerfoTec Laser Perforation System optimaliseert de kwaliteit en houdbaarheid van verse producten, verbetert tegelijkertijd de productiviteit en vermindert de kosten en afval. Samen met de aanvullende PerfoTec apparatuur voor het verlengen van de versheid, zoals de PerfoTecO2Control en de Fast Respiration Meter, biedt het laserperforatiesysteem een groot potentieel voor een keten-brede aanpak van verlenging van de houdbaarheid, vermindering van kosten en van voedselverspilling.

Een aanvulling op deze innovatieve systemen is de nieuw gelanceerde PerfoTec C+ Film, een biologisch afbreekbare en composteerbare folie met laser microperforatie. Deze folie heeft bijzondere eigenschappen die ervoor zorgen dat de meeste AGF-producten een langere houdbaarheid bereiken, zowel gekoeld als ongekoeld. Met name de aardappelen hebben een significant verschil in groenverkleuring en spruitvorming laten zien. PerfoTec C+ Film is geschikt voor verticale- en horizontale flowpacking.

Een PerfoTec MAP-verpakking met laser microperforatie, vertraagt met een verlaagd zuurstofniveau alle actieve processen, dus ook de veroudering van het versproduct. Met de PerfoTec C+ Film kan het zuurstofniveau nog verder verlaagd worden, zonder geur- of smaakafwijkingen. Ook de aantasting door schimmels en bacteriën wordt in deze verpakking tot een minimum beperkt, doordat de folie waterdamp doorlaat. Hierdoor ontstaan geen waterdruppels op het product.

PerfoTec wil de verpakkers van versproducten en retailers ondersteunen bij het bereiken van een langere houdbaarheid en betere hygiëne met milieuvriendelijke verpakkingen. Met uiterst precieze lasertechnologie, gecombineerd met biologisch afbreekbare en composteerbare folie van PerfoTec is dit absoluut mogelijk.

Voor meer informatie:
PerfoTec
info@perfotec.com
www.perfotec.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven