Forse verbetering van bedrijfsresultaat voor Coop in 2019

De groei van supermarktketen Coop heeft zich in 2019 doorgezet. De consumentenomzet nam met 11% toe en de concernomzet steeg met 8%. De concernomzet bedroeg 1,3 miljard euro. In 2019 opende Coop 28 nieuwe winkels. De online omzet groeide met 57%. Het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen nam met 60% toe naar 52 miljoen euro.

In de eerste helft van 2019 zijn de laatste EMTÉ-winkels omgebouwd. Daarmee is deze acquisitie afgerond. Het totaal aantal winkels verspreid over heel Nederland komt eind 2019 uit op 314. In data-infrastructuur, nieuwe kassahard- en software, digitalisering van processen en formule- ontwikkeling zijn belangrijke voorbereidingen voor vernieuwingen getroffen of zijn implementaties afgerond.

Om Coop voor te bereiden op verdere groei in de toekomst, is eind 2019 besloten een breed kernteam te formeren en het directieteam te verbreden op het gebied van HR, Supply Chain en Franchise, Acquisitie & Vastgoed. Tevens hebben de ledenraad van Coop Nederland en de aandeelhoudersvergadering van Coop Holding op 2 april ingestemd met de benoeming van Harry Bruijniks tot bestuurslid, respectievelijk commissaris voor een periode van 4 jaar.

Meer informatie is te vinden in het jaarverslag 2019 van Coop.

bron: Coop


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven