Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Juan Soler, Inter Terra (Spanje):

"We hopen aan alle bestellingen van kumquats en limequats te kunnen voldoen"

Door de gezondheidscrisis als gevolg van corona gaat de consument op zoek naar producten die het immuunsysteem versterken. Fruit zoals citrus is momenteel erg in trek in Europa, zo zegt Juan Soler, de manager van Inter Terra. Het teeltbedrijf van kumquats en limequats (dwergcitroen)uit de Spaanse provincie Huelva is het meest zuidelijke in heel Europa.

“We zijn niet verrast door de groeiende vraag naar dit citrus de afgelopen weken op de Europese markten. De kumquats en limequats zijn op dit moment bovendien op hun best, met honderden uren zonneschijn op hun teller in deze bevoorrechte omgeving."

"Dit kleine fruit is rijk aan vitamine C, kalium, foliumzuur, vezels en flavonoïden en heeft antioxiderende eigenschappen. Ook de schil van de kumquat wordt gegeten en bevat heel wat vitamines en mineralen. Je kunt de kumquats en limequats al vinden in de keukens van de beste koks maar ze zijn ook een uitstekend ingrediënt in zelfgemaakte salades en jam."

“We hebben tot juni kumquats beschikbaar en we hopen te kunnen voldoen aan de vele bestellingen, vooral uit Duitsland. De Europese consument vraagt nu om in Europa geteeld citrus en met Europese kwaliteitsnormen. Ons fruit wordt onmiddellijk na de oogst verpakt en op de markt gebracht met een gecertificeerd en duurzaam productieproces over de hele waardeketen."

Voor meer informatie:
Juan Soler
INTER TERRA
Finca Valdeluz-Ctra Huelva-Ayamonte km122
Lepe (Huelva) - Spanje
Tel: +34 959383126
info@medinagroup.es
www.medinagroup.es

Publicatiedatum: