F.lli Bucciero, Italië: "We beheersen de huidige noodsituatie met rationaliteit"

Italiaanse aardappelhandel meer gericht op retail door wegvallen horeca

"Het is in noodsituaties dat ethische bedrijven een verschil maken. Ik heb het niet alleen over de prijsstabiliteit, die wat ons betreft onveranderd is gebleven, ondanks de hoge eisen van de markt, de logistieke problemen en de hoge vrachtkosten. Het gaat ons als bedrijf vooral om het oppakken van onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat Italiaanse gezinnen voorzien worden van onze producten, zeker tijdens de coronacrisis. Meer dan ooit blijkt nu dat iedere schakel in de toeleveringsketen van belang is," zegt Vincenzo Bucciero, sales manager van het in Campania gevestigde bedrijf F.lli Bucciero. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de vermarkting van kwaliteitsaardappelen onder de merknaam Patati.

De gebroeders Bucciero slaan de handen ineen.

Groeiend bedrijf
Bucciero is een groeiend bedrijf dat in de loop der jaren het tekort aan binnenlands product heeft kunnen opvangen, met de import van ongeveer 70% van de volumes, voornamelijk vanuit Frankrijk. De vele aardappelsoorten die het bedrijf aanbiedt, variëren van witte of gele aardappelen tot rode aardappelen en paarse aardappelen. De Italiaanse producten van F.lli Bucciero zijn afkomstig uit de gerenommeerde teeltgebieden van Avezzano in de Abruzzen en uit Emilia Romagna, Piëmont, Veneto, Puglia en Sicilië.

"De Italiaanse aardappelsector heeft de afgelopen jaren sterk geleden onder het gebrek aan innovatie, maar we zijn op de goede weg met innovatieve agronomische praktijken en interventies waarvan we, als het klimaat ons helpt, binnen enkele maanden de resultaten zullen zien."

Nachtvorst
"Met de oogst in juni en juli kunnen we de kwaliteit en de opbrengsten evalueren, met inbegrip van het verslag over de klimaattrends. Eind maart, bijvoorbeeld, werden sommige gebieden van de regio Campania, ook in de vlakte (Marigliano, Nola, Acerra), getroffen door nachtvorst die, in deze vegetatieve fase van de aardappel een terugval kan hebben in termen van lagere opbrengsten en kleinere omvang van het product."

"Wat de consumptie betreft, hebben we de afgelopen twee maanden een sterke vraag naar aardappelen gezien. Hetzelfde geldt voor late citrus en appelen. Kortom, al die producten die op voorraad kunnen worden gehouden."

Kleine verpakking
"We zijn de markt in het horecasegment kwijt, maar tegelijkertijd groeit de verkoop van groenten en fruit in de supermarkt, met een hernieuwde belangstelling voor aardappelen verpakt in kleine maten van 2, 2,5 kg ten opzichte van de 18 kg maten die bestemd waren voor de horeca. Dat wil zeggen dat de markt op dit moment niet in absolute zin is gegroeid, maar zich gewoonweg heeft geconcentreerd op grootschalige distributie naar de supermarkten. We hebben kunnen voldoen aan de vraag; eind maart hebben we wel 10 dagen moeten overwerken in verband met de beperkingen door de Covid-19. Dat heeft wel iets gevraagd van onze medewerkers, die altijd veilig, maar wel in een hoog tempo hebben kunnen werken."

Rationaliteit
"We beheersen de huidige noodsituatie met rationaliteit. Over het algemeen hebben we geen grote problemen gehad met onze vaste leveranciers, behalve dan de problemen van overbelasting in de logistiek. Wel hebben we verschillende problemen gehad met het oppakken van buitenlandse producten, waardoor we met nieuwe wegvervoerbedrijven in zee zijn gegaan. Het aantal vrachten om goederen in Frankrijk op te halen is gedaald, vooral omdat het moeilijk is om personeel te vinden, maar ook omdat de gezondheidscontroles, samen met de routinecontroles, het vrachtverkeer sterk hebben vertraagd," besluit Bucciero.

Voor meer informatie:
Vincenzo Bucciero
F.lli Bucciero Srl
Via Georges Claude, 28
81100 Caserta (CE) - Italië
+39 0823 403043
+39 333 7508996
info@fratellibucciero.it
www.patatibyfratellibucciero.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven