Indiase mango's worden ondanks lockdown geoogst

De mango's in India worden momenteel geoogst, maar met de lockdown die op dit moment van kracht is zal het ongetwijfeld een uitdaging zijn. Hoewel sommige producten kunnen worden afgezet op de binnenlandse markt, zullen bedrijven te maken krijgen met grote financiële verliezen. Als de lockdown wordt verlengd, zal de situatie beduidend slechter zijn en kan het voor bedrijven zelfs moeilijk zijn om helemaal te herstellen van de gevolgen van de coronaviruspandemie.

Voor de Indiase mango-exporteur MK Exports zijn de uitdagingen van de covid-19-uitbraak snel zichtbaar geworden. Volgens Manoj Barai, algemeen directeur van MK Exports, zijn er al gevallen waarin niet wordt betaald: "Onze bedrijven zijn volledig gesloten door de lockdown. Kantoren zijn gesloten en we ondervinden moeilijkheden om betalingen uit de overzeese markt te krijgen. De financiële uitdagingen beginnen zich dus zeker ook aan te dienen."

Hoewel het land in lockdown is, is MK Exports nog steeds in staat om het oogsten van de mango gedaan te krijgen. "Met behulp van de inspanningen van onze telers zijn we nog steeds in staat om op de teeltbedrijven te werken. Als veiligheidsmaatregel wordt er beperkt geoogst en alleen met een masker, handschoenen en ontsmettingsmiddel. Deze basisbeschermingsmiddelen worden aan de telers verstrekt. Als er een symptoom van een coronavirusbesmetting wordt gevonden, mag deze persoon niet naar het teeltbedrijf komen en wordt hem geadviseerd thuis te blijven en indien nodig verlenen wij de nodige medische hulp."

Terwijl het voor veel Indiase bedrijven moeilijk is om chauffeurs te vinden om welk soort goederen dan ook lokaal te vervoeren, ligt dit anders voor MK Exports. "Voor ons is de lokale logistiek geen groot probleem, omdat we onze eigen voertuigen hebben en de overheid essentieel vrachtvervoer toestaat. Als we het over internationale logistiek hebben, zijn de vrachttarieven erg hoog. We hebben het over drie tot vier keer hogere vrachttarieven dan de gemiddelde vrachtkosten voor de pandemie. Het genereren van vraag van internationale kopers is moeilijk in het huidige scenario, waar de dingen gewoonlijk al uitdagend genoeg zijn voor exporteurs."

De meeste Indiase bedrijven hopen tegen 14 april weer aan de slag te kunnen, want een verlenging van de lockdown zou een ramp zijn voor hun bedrijven. "Als de lockdown wordt verlengd, zullen de bedrijven zwaar worden getroffen, grote financiële verliezen moeten incasseren en het kan heel moeilijk worden om verder zaken te doen, of het kan lang duren om van de verliezen te herstellen. Voor onze mango's kunnen we ze misschien op de lokale Indiase markt verkopen als de lockdown doorgaat. Maar de volumes die we zullen kunnen lossen, zullen hoe dan ook aanzienlijk lager zijn. We zullen proberen enkele oplossingen te vinden om deze uitdagingen te overwinnen, zodat we de continuïteit kunnen behouden," besluit Barai.

Voor meer informatie:
Manoj Barai
M.K. Exports
+91-22-41274373
mkexports.04@gmail.com
www.mkexports.co.in


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven