Pieter de Ruiter, 4Fruit Company:

"Huidige groenten- en fruitprijzen onvoorspelbaar en onvoorstelbaar tegelijk"

Tholen - 4Fruit Company is gestart met de verkoop van de eerste Spaanse Bouquet-watermeloenen van Anecoop. "We zijn erg vroeg, normaal starten we later in april, maar door het goede weer in Andalusië is men eerder gestart met laden. En ik moet zeggen, ze zien er keurig rood uit en smaken ook niet verkeerd", vertelt Pieter de Ruiter.

"Onder normale omstandigheden zou je met deze temperaturen dan ook zo snel mogelijk een auto laden. Het is prima watermeloenenweer, alleen is er momenteel geen sprake van normale omstandigheden", vervolgt de verkoper. "De beschikbaarheid van overzeese meloenen uit Costa Rica en Panama is nog groot. Gelukkig is het nu mooi weer en is de prijs iets aangetrokken naar de 60 cent, maar van een extreme vraag is absoluut geen sprake."

"Dat wil niet zeggen dat de prijzen allemaal slecht zijn. Zo verbaas ik me over de bloemkool die momenteel richting de 18/19 euro gaat. Broccoli gaat zelfs naar de 21-24 euro en de ijsbergsla wordt voor 9-9,50 euro verkocht. Dat zijn gewoon onvoorstelbare prijzen. De Spaanse paprika's, toch aan het einde van het seizoen, gaan weg voor 11-12 euro. Dat krijg je normaal in deze periode niet meer. Ook de hele citrusmarkt, citroenen voorop, loopt bar goed. Alleen de druivenafzet is niet wild", somt Pieter op.

"Ook in Spanje zijn de omstandigheden extreem. Er is ook in de pakstations een tekort aan arbeidskrachten. Veel personeel meldt zich ziek of durft niet te gaan werken. Tegelijkertijd meldt men zich alweer met het eerste vroege steenfruit. Er zijn vrachtwagens zat, maar chauffeurs te weinig. En dan zitten we ook nog met de aankomende vrije dagen. Wie het weet, mag het zeggen, maar plannen wordt met al de ervaring die je hebt op deze manier erg lastig. Je kunt er zomaar naast zitten."

"De hele markt staat al met al op zijn kop. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat we allemaal gezond blijven", benadrukt Pieter. Ook bij 4Fruit zijn de nodige maatregelen getroffen en werkt ongeveer de helft van het kantoor- en loodspersoneel afgewisseld thuis. "Je weet niet waar je goed aan doet, maar je wilt niet dat je jezelf ooit moet verwijten dat je het niet gedaan hebt."

Voor meer informatie:
Pieter de Ruiter
4 Fruit Company
Handelsweg 30
2988 DB Ridderkerk
Tel. 0180 641902
pr@4fc.nl  
www.4fruitcompany.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven