Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nico Schaft, 888 Fruitcompany:

"Ondanks verbod op uitstalling vanmorgen een goede verkoop gehad op Rungis"

Tholen - Afgelopen week werd al duidelijk dat de verkoop op de Parijse groothandelsmarkt Rungis er vandaag anders uit zou zien. "Niemand mag vandaag zijn producten uitstallen", vertelt Nico Schaft van 888 Fruitcompany, die al jaren zijn eigen verkoopstand heeft op de Parijse groothandelsmarkt. 

Het verbod op uitstalling geldt alleen voor vandaag en Tweede Paasdag en is ingegaan als gevolg van een enquĂȘte onder de handelaren op Rungis. Volgens Nico blijft de verkoop wel gewoon doorlopen. "De markt is gewoon geopend, maar de klaargemaakte orders gaan via de achterkant van het pand weg, een beetje de situatie zoals die ook in Brussel is."

"De vraag is momenteel wel goed. Ik heb het best wel druk gehad vanmorgen. Met het mooie weer wil dat wel. Met name naar meloenen, druiven en pompoenen is een goede vraag. Alle vlieghandel ligt stil, dus het komt nu allemaal op de boothandel aan", vertelt Nico, die vooral groothandels en leveranciers van de Parijse supermarkten belevert.

"Maar al met al is de situatie natuurlijk desastreus, vooral voor de mensen die zich puur op de markthandel richten en dat is toch een behoorlijk percentage. Er wordt wel over gepraat dat de markten weer opengaan, maar daarvoor is nog altijd geen groen licht gegeven." 

Voor meer informatie
Nico Schaft
888 Fruit Company
Rungis, France
Tel: +33 145603640
Mob: +33 609814815
info@888fruitcompany.com