Het loopt storm voor smaakvolle aardbeien bij Aardbeien Drive In J & B

Aardbeienteler komt weinig goede aardbeien tegen in Antwerpen en start eigen winkel

Tholen – Het aanbieden van smaakvolle aardbeien lukt volgens telers lang niet iedere verkoper. Daarom startten zij met eigen initiatieven. Teler Jan van Elzen startte al ruim 10 jaar geleden met een eigen verkooppunt. Steve Herrijgers (39) opende dit weekend een eigen aardbeienwinkel in centrum Antwerpen.

Steve komt uit Hoogstraten en daar kun je op elke hoek van de straat verse aardbeien kan verkrijgen. "In Antwerpen kom ik gewoonweg weinig goede aardbeien tegen", aldus Steve. "Wat mij persoonlijk het hardste stoorde, is hoe ik de aardbeien bij ons zie vertrekken en hoe ik ze soms in de grootwarenhuizen aantref. Dit moet beter kunnen dacht ik, vandaar onze keuze om de Antwerpenaars ook te laten genieten van dit heerlijk fruit."

In Strawberry's Garden gaat hij dagverse aardbeien verkopen, maar ook aardbeien in chocolade, aardbeien confituur, smoothie en milkshakes van aardbeien, echte honing van hun bijen, Coupe aardbei en aardbeienijs en ananas aardbeitjes. Het verhaal van de telers brengt hij ook onder de aandacht. Volgens Steve is hij de "enige aardbeienteler in heel de wereld waar de serre verwarmd zonder fossiele brandstoffen te gebruiken. In onze serres word ook gewerkt met biologische bestrijders."

In Uden loopt het ondertussen storm voor dagverse aardbeien. Mede doordat mensen vanwege het verplicht thuiszitten weinig afleiding hebben, stappen soms hele gezinnen in de auto voor een veilig aangeboden lekkere verwennerij. Dagelijks staan er files voor de Aardbeien Drive In van Jan en Birgitte van den Elzen. “Eerst was het op maandag nog rustig maar dat is het nu ook niet meer”, vertelt Birgitte. Om drukte te spreiden zijn de aardbeien ook op diverse andere punten te koop. Ook roept Aarbeien Drive In J & B op om met slechts maximaal 2 personen te komen.


Dagelijks lange file voor de Aardbeien Drive In J & B

De mensen zien dit blijkbaar als een dagbesteding. Want sommigen staan er echt uren voor in de rij. De mensen hebben daar helemaal geen probleem mee. Vanwege de file hebben we de sluitingstijd 's avonds een uur moeten verkorten, namelijk van 20.00 naar 19.00 uur om de mensen die in de rij staan vóór sluitingstijd te kunnen helpen”, vertelt Birgitte. De Aardbeien Drive In ligt achter een rotonde die natuurlijk vrijgehouden moet worden. Vooral het in goede banen leiden van het verkeer is een uitdaging waar ze alles aan doen zodat er geen opstoppingen op de rotonde ontstaan. Deze rotonde ligt namelijk ook op de route vanaf de snelweg naar ziekenhuis Bernhoven. Birgitte: “We hebben, samen met de gemeente, een hele routing gemaakt zodat er zo min mogelijk overlast is. Ook roepen we mensen op om zoveel mogelijk alleen te komen en het niet als uitje te zien.”Bij Schouten, Roose en Shell Schimmel zijn doosjes aardbeien uit de Drive In verkrijgbaar

De Aardbeien Drive In J & B is een vervolg op de automaatverkoop van aardbeien die al een doorslaand succes was. “We wilden de mensen in de omgeving laten genieten van echte lekkere aardbeien. In de supermarkt kon je tot voor enkele jaren geleden in het voorjaar voornamelijk Spaanse aardbeien kopen, gelukkig liggen er nu ook regelmatig Hollandse aardbeien in het schap. Dat vinden we heel fijn maar voor de veiling moet je nog altijd houdbaar plukken. De aardbeien die we in de drive verkopen, komen uit de kassen die 200 meter verderop staan. Deze worden speciaal op kleur en smaak geplukt en zijn daardoor nog lekkerder”, vertelt Birgitte. “We doen er van alles mee en maken er ijs en milkshakes van, dippen ze in half in verschillende soorten chocolade of toppen ze met slagroom.”

Het initiatief van eigen verkoop was in eerste instantie bedoeld om mensen uit de directe omgeving van deze aardbeien te laten genieten. maar heeft inmiddels grote bekendheid gekregen. Mensen komen van heinde en verre en dat was al zo voordat de ‘corona-files’ ontstonden. “Dat is wel jammer voor mensen uit Uden die natuurlijk geen zin hebben om in de file te staan. Ook komt ziekenhuis- en ambulancepersoneel komen normaal gesproken regelmatig wat halen, maar die kunnen in deze tijd natuurlijk niet gaan wachten op een bakje aardbeien. Gelukkig hebben we met hen nu enkele afspraken kunnen maken zodat zij ook kunnen genieten van lekkere aardbeien, iets wat ze zeker in deze tijd echt verdienen”, besluit Birgitte.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven