Christian Dieterich: "PerfectMoney betaaloplossingen maken handelen mogelijk ondanks coronacrisis"

"Geautomatiseerde betaalmethodes beschermen medewerkers en klanten tegen ziekteverwekkers"

In heel Duitsland zoeken bedrijven momenteel naar mogelijkheden om hun dagelijkse werkzaamheden in reactie op het coronavirus te optimaliseren. Een knelpunt daarbij is voor vele, vooral kleinere bedrijven, het verkleinen van het contact tussen klanten en medewerkers. De vraag naar de PerfectMoney betaaloplossingen (DCSI AG) nam al voor de pandemie toe, maar nu maken ze voor sommige boerderijwinkels en bloemisten het voortbestaan mogelijk.


Contant betalen met het PerfectMoney-systeem

"Met de PerfectMoney betaaloplossingen
bieden we de retail en momenteel vooral ook de boerderijwinkels, mogelijkheden om de betaling via een betaalautomaat plaats te laten vinden. Zo is er geen contact tussen levensmiddelen en contant geld respectievelijk tussen klanten en verkoper", legt Christian Dieterich, van PerfectMoney uit. De hygiënische problemen die het betalen met contant geld met zich meebrengen zijn niet nieuw, maar komen in tijden van een mondiale crisis pas echt naar voren. "De WHO wijst erop dat contant geld een drager van ziekteverwekkers is", zegt Christian. Een oplossing daarvoor zouden handschoenen kunnen zijn: "Het is aangetoond dat het dragen van handschoenen slechts beperkt hygiënisch is en voor de verkopers gezondheidsproblemen kan veroorzaken, omdat er huidirritaties en uitslag kunnen ontstaan." Daarom zegt hij tegen ondernemers: "Verantwoordelijke bedrijfseigenaren beschermen met geautomatiseerde betaaloplossingen hun verkopers en hun klanten, en bieden duidelijk betere arbeidsomstandigheden."Gebruik van de ingebouwde machines in de gastronomie

Afgelopen november was PerfectMoney reeds met een stand op het beursduo expoSe/expoDirekt in Karlsruhe vertegenwoordigd en kon daar vele nieuwe contacten aanknopen: "De beurs heeft ons goed inzicht gegeven in de behoeftes van de directe verkopers – en we konden de bezoekers uitvoerig de voordelen van onze machines laten zien met betrekking tot procesoptimalisatie en hygiëne." Sinds enkele weken is de respons nu enorm gegroeid: "Velen worden zich er nu van bewust dat systemen zoals deze de enige mogelijkheid zijn om de overdracht van ziekteverwekkers door contant geld tegen te gaan." De PerfectMoney-oplossingen zijn daarbij zowel voor de retail alsook voor boerderijwinkels of bloemisten geschikt.


Horst Twelkemeier op de expoSe/expoDirekt afgelopen november.

"Eén van onze nieuwste klanten is de eigenaar van een bloemenwinkel. Hij moest zijn winkel vanwege het virus sluiten en kan binnenkort, door de invoering van zelfbediening, weer openen. Hij voorziet zijn bossen bloemen en planten van barcodestickers. Klanten kunnen de barcode scannen bij de PerfectMoney betaalautomaat en betalen vervolgens met contant geld of een ander betaalmiddel, uiteraard ook contactloos." Ondanks de huidige ontwikkeling, denkt Christian dat we niet zo snel zonder contant geld kunnen - daarop is tot nu toe ook nauwelijks iemand voorbereid geweest. "Juist nu is het dus belangrijk creatieve oplossingen te creëren en daarbij ondersteunen we graag met onze jarenlange kennis."

Over het algemeen zijn er twee opties, aldus Christian: "Er zijn automaten die onderin de toonbank geïntegreerd kunnen worden en daarmee perfect in het totaalbeeld passen. Onze vrijstaande betaalautomaten zijn flexibeler, omdat ze gewoon neergezet en aangesloten kunnen worden. Ze kunnen dus ook uitkomst bieden voor de bedrijven die nu snel een oplossing nodig hebben om het hoofd boven water te houden."

Voor meer informatie:
Sabine Gallas
PerfectMoney (Eine Marke der DCSI AG)
Talheimer Straße 22-24
74223 Flein bei Heilbronn
Deutschland 
Telefoon: +49 7131 15588-0
E-mail: info@perfect-money.de 
Website: www.perfect-money.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven