Mission Produce opent kantoor in Zuid-Afrika

Mission Produce breidt uit met een kantoor in Zuid-Afrika om de bevoorrading van avocado's voor klanten over de hele wereld jaarrond te garanderen. Mission Produce heeft een sterke positie op de wereldwijde avocadomarkt en beslaat ruwweg 20% van de Amerikaanse avocadomarkt, 80% van de Chinese avocadomarkt en het bedrijf heeft een gevestigde positie op de Japan markt. Nu komt daar de Zuid-Afrikaanse markt bij, waar Zuid-Afrikaanse telers hun voordeel kunnen doen met nieuwe afzetmarkten in de VS, China en Japan.

"Mission Produce zal in eerste instantie kleine volumes uit Zuid-Afrika af kunnen nemen. Maar dit is een langetermijnproject en in de nabije toekomst wil ons bedrijf het volume opvoeren voor de afzet in de Europese markt en de groeiende markten in het oosten en de VS," zegt Lindie Stroebel (foto rechts), Mission Produce's eerste country manager voor Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika exporteert in ongeveer dezelfde periode als Peru, maar heeft het potentieel om het seizoen eerder te beginnen en het langer te laten duren. Zuid-Afrika ligt ook dichter bij de Europese markt dan Peru, wat een tijd- en kostenvoordeel oplevert.

Partners
Core Fruit, de grootste fruitexporteur in Zuid-Afrika en een van de partners, is verantwoordelijk voor de logistiek en de administratie van de leveranciers. Daarnaast gaat Mission Produce samenwerken met ZZ2, een van de meest prominente Zuid-Afrikaanse leveranciers van avocado’s. "ZZ2 zijn experts op het gebied van de avocadoteelt en delen met Mission Produce de filosofie om nooit concessies te doen aan de kwaliteit."

Andere avocadotelers krijgen via Mission Produce toegang tot plantmateriaal van de kwekerijen van ZZ2, zonder bindende marketingeisen. "Omdat de vraag naar avocado's het aanbod over de hele wereld nog steeds zal overstijgen, zal de avocadoteelt nog lange tijd een inhaalmanoeuvre moeten maken, waardoor er voldoende ruimte is voor extra aanbod, vooral op eerder bebouwde grond, die geschikt is voor de conversie naar avocado's."

Om deze reden is Mission Produce South Africa een strategisch partnerschap aangegaan met Criterion Africa Partners, een bosbouwbedrijf met uitgebreide bosbouwbedrijven in Afrika. Een deel van hun bosplantages zou duurzamer kunnen worden ingezet als avocadoboomgaard.

Zie ook ons eerder bericht over dit onderwerp.

Voor meer informatie:
Lindie Stroebel
Mission South Africa
+27 79 497 1594
lstroebel@missionproduce.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven