Oproep aan Australiërs om ook thuis avocado's te blijven consumeren

Australische avocadotelers roepen liefhebbers van het fruit op om hun favoriete avocadogerechten ook thuis te blijven eten, nu de markt een dramatische daling door heeft gemaakt na de sluiting van bistro's en restaurants wegens de uitbraak van het coronavirus. De foodservicesector is een belangrijke markt voor avocadotelers, die hun tweede keus fruit afzetten aan groenten- en fruitzaken en supermarkten. 

Lachlan Donovan, een avocadoteler uit Queensland, zegt het geluk te hebben dat supermarktketens nog steeds bestellingen bij hem plaatsen. "De markt voor tweede keus avocado's, bijvoorbeeld voor guacamole, is ingestort. Waarschijnlijk zal een aanzienlijk deel van het fruit weg worden gegooid."

Jim Kochi, voorzitter van Avocados Australia en tevens teler in Queensland, zegt dat telers zich grote zorgen maken vanwege deze sterke prijsdaling. 

De afgelopen jaren floreerde de avocadomarkt in Australië. Vorig jaar bedroeg de productie ruim 85.000 ton, waarvan 55% afkomstig was uit Queensland.

Volgens een artikel op abc.net.au hopen avocadotelers dat, nu mensen zoveel mogelijk thuisblijven, zij hun favoriete bistrogerechtjes, zoals geprakte avocado op brood, ook thuis zullen blijven eten.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven