Walmart stelt verkoop van Asda uit

Roemenië: Profi blijft ondanks coronavirus uitbreiden
De Roemeense supermarktketen Profi blijft ondanks de huidige pandemie op een normaal tempo uitbreiden. Het bedrijf, dat in handen is van het investeringsfonds Mid Europa Partners, opende in maart 20 nieuwe vestigingen. Dit nieuwe aantal is iets hoger dan het aantal winkels dat in de twee eerdere maanden van dit jaar werden geopend. De uitbreidingen vinden plaats ondanks dat de Roemeense overheid beperkende maatregelen wegens COVID-19 heeft ingevoerd. “Het COVID-19-fenomeen heeft voor significante veranderingen binnen de retailsector gezorgd. Dit varieert van ongekende maatregelen voor veiligheid tot de manier waarop mensen met elkaar omgaan in winkels of de loop van de leveringsketen. Al deze veranderingen komen met enorme kosten. Wat echter niet is veranderd is de strategie van Profi", aldus woordvoerders van het bedrijf.
Bron: romania-insider.com 

Maleisië: AEON breidt drive-thru-dienst uit \
Aeon heeft zijn drive-thru-dienstverlening uitgebreid naar meerdere locaties in Maleisië. In de vorige maand werden drive thru's en afhaaldiensten opgezet bij twee locaties, bij AEON BiG Subang Jaya en AEON Style Taman Maluri. De nieuwe service is nu uitgebreid naar in totaal 28 vestigingen. De afhaaldiensten en drive thru's zijn een initiatief voor meer sociale afstand tussen Maleisische inwoners.
Bron: soyacincau.com 

VK: Walmart stelt verkoop van Asda uit wegens coronavirus
Volgens een anonieme bron heeft Walmart de verkoop van zijn meerderheidsbelang in de Britse supermarktketen Asda tijdelijk uitgesteld wegens de huidige coronaviruscrisis. In februari gaf Walmart aan in gesprek te zijn met mogelijke kandidaten voor overname in het aandeel in Asda. Vorig jaar werd al een poging ondernomen om Asda met concurrent Sainsbury's te laten fuseren, wat echter door de Britse mededingingsautoriteit werd tegengehouden. Door de plannen voor desinvestering tijdelijk uit te stellen, krijgt Asda-CEO Roger Burnley en zijn team meer ruimte om zich te richten op de huidige gezondheidscrisis.
Bron: reuters.com 

VK: Morrisons geeft bonus aan actieve werknemers 
Morrisons gaat in navolging van andere supermarkten zijn werknemers belonen voor hun inspanningen tijdens de huidige coronaviruscrisis. De normale bonus wordt voor de komende twaalf maanden verdrievoudigd. Eerder beloofde Marks & Spencer al aan zijn personeel een loonsverhoging van 15%. Aldi, Sainsbury's en Tesco beloofden een verhoging van 10%. Asda heeft zijn medewerkers in juni een extra week aan loon beloofd, wat effectief neerkomt op een bonus van 25%.
Bron: bbc.com 

Griekse supermarktomzet stijgt met 35,1%
Griekse supermarkten hebben dankzij de uitbraak van het coronavirus in vier weken tijd een omzet gegenereerd van meer dan €615mln. De vier weken kwamen overeen met de eerste maand van de epidemie in Griekenland. Consumenten hebben wegens angst voor de nabije toekomst massaal producten ingeslagen. Met name reinigingsproducten en lang houdbare levensmiddelen werden gehamsterd. Deze trend lijkt nu echter ten einde te komen. De voorraden zijn inmiddels aangelegd en daarnaast wordt de bewegingsvrijheid beperkt door maatregelen van de Griekse overheid. Ook zijn consumenten terughoudend met hun uitgaven geworden wegens toenemende werkonzekerheid. Statistieken van het marktonderzoeksbureau IRI geven voor de periode van 24 februari tot 22 maart aan dat supermarkten tot een omzet kwamen van €615,01mln. In dezelfde periode van vorig jaar was dit nog €455,25mln.
Bron: ekathimerini.com 

VK: B&M sluit 49 winkels wegens coronavirus
De Britse discountketen B&M European Value Retail gaat tijdelijk 49 vestigingen sluiten wegens het coronavirus. De winkels hebben een aandeel binnen de totale jaaromzet van 3%. Het personeel van de betreffende vestigingen krijgt verlof. Werknemers die nog bij andere winkels en distributiecentra actief zijn, krijgen een tijdelijke loonsverhoging van 10% in verband met de extra werkdruk die deze medewerkers nu hebben gekregen.
Bron: reuters.com 

China: San Miu introduceert winkeltijden voor kwetsbare bevolkingsgroep
De Chinese supermarktketen San Miu gaat speciale winkeltijden instellen voor consumenten van 65 jaar en ouder, zwangere vrouwen en mensen met een beperking. De winkeltijden worden ingezet bij 24 vestigingen in het netwerk van San Miu. De speciale winkeluren lopen op doordeweekse dagen vanaf de openingstijd tot 9 uur in de morgen. Tijdens deze uren krijgen consumenten uit de genoemde bevolkingsgroepen een prioriteit bij kassa's. Ook verleent het winkelpersoneel extra assistentie bij deze klanten, zoals door te helpen bij het pakken van hoger gelegen producten in schappen of het dragen van zware boodschappentassen.
Bron: macaubusiness.com 

Spanje: El Corte Inglés krijgt voor € 1,3 mld aan financiering
De Spaanse retailer El Corte Inglés heeft een contract voor financiering ondertekend met een waarde van €1,3 mld. Het geld wordt verleend door 14 nationale en internationale financiële instanties. Het contract heeft een looptijd van een jaar. Het geld wordt in de komende maanden gebruikt om de economische klap van het coronavirus op te vangen. De overeenkomst zorgt er voor dat financiering op de korte termijn kan worden verkregen zonder dat er sprake hoeft te zijn van garanties.
Bron: esmmagazine.com 

Oekraïne: Silpo koopt medische uitrusting
De Oekraïense retailer Silpo heeft een kapitaal van UAH100mln (€3,3 mln) gereserveerd voor de aanschaf van medische uitrusting. De retailer, die onderdeel is van het conglomeraat Fozzy Group conglomerate, gaf aan dat het er is overlegd met het Oekraïense ministerie voor Gezondheid over op welke gebieden de keten hulp kan verlenen. Silpo heeft in Oekraïne een netwerk van 260 supermarkten.
Bron: esmmagazine.com 

Sainsbury's bezorgt in Londen weer met de fiets
Sainsbury’s maakt in het centrum van Londen weer gebruik van fietskoeriers. De koeriers leveren binnen een uur online bestelde boodschappen vanuit een gesloten buurtwinkel in de wijk Blackfriars. De fietskoeriers werden eerder al eens ingezet onder een dienstverlening met de naam Chop Chop. De dienstverlening werd een maand geleden stopgezet wegens de druk die door hamsterende consumenten op de leveringsketen van het bedrijf werd gezet. De winkel in Blackfriars is een van de twaalf buurtwinkels die vorige week wegens een gebrek aan klandizie werden gesloten.
Bron: theguardian.com 

VS: Instacart zorgt voor veiligheidspakketten na stakingsactie 
Het thuisbezorgplatform Instacart gaat zijn vaste medewerkers voorzien van veiligheidspakketten, om zo de risico's van COVID-19 te beperken. De pakketten bevatten een herbruikbaar gezichtsmasker, handreiniger en een thermometer. Medewerkers van Instacart kunnen binnenkort via de personeelswebsite de pakketten aanvragen. Supermarkten met eigen Instacart-afdelingen zullen ook gezichtsmaskers uitdelen. Het bedrijf komt met de veiligheidspakketten, nadat onlangs medewerkers in staking gingen. De werknemers protesteerden tegen de gebrekkige veiligheidsmaatregelen van Instacart ten opzichte van de huidige pandemie. Een van de eisen van de werknemers betrof de beschikbaarheid van handreinigers en reinigende doekjes. Instacart heeft verder aangegeven dat een centrum voor informatie over COVID-19 is opgezet. Het centrum is zowel bedoeld voor medewerkers als voor klanten.
Bron: cnbc.com 

Canada: Empire ondersteunt kleine leveranciers
De retailgroep Empire Company Limited heeft in verband met de COVID-19-epidemie een plan opgesteld, dat meer ondersteuning moet verlenen aan de 13.000 kleinere leveranciers die met Empire werken. Het moederbedrijf van de supermarktketen Sobeys heeft aangekondigd dat de betaaltermijnen worden verkort en worden geautomatiseerd. Hierdoor krijgen kleine ondernemers, zoals lokale telers, visserijen en afvalverwerkers binnen 14 dagen uitbetaald.
Bron: canadiangrocer.com 

Amazon plant nieuwe supermarkt in zuiden van Californië
Amazon.com is van plan om een nieuwe supermarkt te openen in Irvine, Californië. Het wordt de tweede locatie van het nieuwe retailconcept, dat Amazon los van de dochteronderneming Whole Foods Market op wil zetten. Vacatures van Amazon laten zien dat het bedrijf zoekt naar managers en winkelpersoneel voor een nieuwe locatie in Irvine. De stad bevindt zich in Orange County, ten zuidoosten van Los Angeles. Het nieuwe supermarktconcept werd vorig jaar aangekondigd. De nieuwe supermarkten hebben naar verluid in tegenstelling tot de kassavrije Amazon Go-winkels een meer conventionele opzet. De eerste winkel wordt geopend in de wijk Woodland Hills in Los Angeles. Er werd al over de locatie in Irvine gespeculeerd, gezien Amazon begonnen was met de renovatie van een pand dat eerder door de keten Babies “R” Us werd gebruikt. Bovendien heeft Amazon voor de locatie onder de naam Amazon Fresh een vergunning gekregen voor de afzet van alcoholische dranken.
Bron: finance.yahoo.com 

VS: H-E-B biedt wegens virus maaltijden van lokale restaurants aan
Het Texaanse H-E-B is een pilotprogramma begonnen, waarbij volledige maaltijden van lokale restaurants in eigen winkels worden aangeboden. Volgens woordvoerder Dya Campos wil de keten op deze manier de lokale horecasector ondersteunen. "Onze familie bestaat uit liefhebbers van cuisine en we hebben een sterke relatie met veel restaurants en chefs. Zodoende is dit iets wat we wilden doen om deze lastige periode te kunnen helpen", aldus Campos.
Bron: sacurrent.com 

VS: Mexicaans restaurant biedt dagelijkse benodigdheden aan
Het in Aztec, New Mexico gevestigde Mexicaanse restaurant Rubia's biedt sinds enkele weken een online service aan voor dagelijkse benodigdheden. Het lokaal populaire restaurant moest wegens de maatregelen omtrent het coronavirus zijn deuren sluiten en noodgedwongen overstappen op een bedrijfsvoering als afhaalservice en thuisbezorger. Volgens eigenaar Randy Hodge kreeg het restaurant hierdoor te maken met een daling in omzet van 60%. De helft van de omzet van het restaurant wordt nu verkregen door de afzet van dagelijkse benodigdheden en andere boodschappen.
Bron: eu.daily-times.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven