Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vraag om uitzonderlijke maatregelen voor groenten- en fruitsector

Copa Cogeca vraagt Europese Commissie om hulp

Het ligt in de verwachting dat de groenten- en fruitsector verder in de problemen gaan raken door de gevolgen van de coronaviruspandemie. Seizoensarbeiders zijn schaars en er zijn logistieke problemen waardoor afzetmarkten moeilijk of niet bereikt worden. Daardoor zal ook de verwerkende industrie worden getroffen.

Hierop vooruitlopend heeft de overkoepelende tuinbouworganisatie Copa Cogeca een brief gestuurd naar de Europese Commissie, waarin ze hun bezorgdheid uiten. "Copa Cogeca pleit voor een verlaging van de administratieve beheersregels om de beperkingen die de groenten- en fruitsector momenteel ondervinden, te verminderen", aldus Luc Vanoirbeek, voorzitter van de werkgroep Groenten en fruit.

"Nu deze onevenwichtige marktsituatie zich over verschillende tuinbouwsectoren in de EU verspreidt, verzoeken wij de Commissie een specifiek budget toe te wijzen dat buiten de GLB-begroting valt."

Copa Cogeca benadrukt dat de COVID-19-pandemie langdurige negatieve gevolgen zal hebben voor de groenten- en fruitsector. De Commissie zou daarom stappen moeten ondernemen aangezien deze beslissingen de toekomst van de sector voor maanden en misschien wel jaren zullen bepalen.

Voor meer informatie:
Jean-Baptiste Boucher
Copa Cogeca
+ 32 474 840 836
jean-baptiste.boucher@copa-cogeca.eu
www.copa-cogeca.eu

 

 

Publicatiedatum: