Lokale productie VAE begint vorm te krijgen

De VAE heeft een belangrijke agrarische mijlpaal bereikt door lokaal 70 soorten groenten en fruit te telen. Volgens cijfers van het Ministerie van Klimaatverandering en Milieu waren er in 2018 35.000 teeltbedrijven in de VAE, die voldeden aan de lokale marktvraag, waarbij veel lokale AGF-producten concurreerden met geïmporteerde producten. Er is momenteel een grote vraag naar lokale producten als gevolg van vele factoren, met name betaalbare prijzen.

Abu Dhabi heeft het grootste aantal teeltbedrijven in het land en de lokale AGF-servicecentra hebben in 2018-2019 ongeveer 68 soorten groenten en zes soorten fruit op de markt gebracht als onderdeel van het tuinbouwplan. De tuinbouw- en voedselveiligheidsautoriteit van Abu Dhabi heeft nieuwe soorten producten goedgekeurd. En er worden nu zo'n 27 soorten citrus geteeld.

De VAE hebben prioriteit gegeven aan biologische tuinbouw en hebben een toename van het aantal biologische teeltbedrijven gezien. In de eerste helft van 2019 zijn er 29 nieuwe biologische teeltbedrijven in het land geregistreerd, waarbij het volume van biologische producten met 60% is toegenomen.

Bron: emiraten247.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven