Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote vraag naar Egyptische citrus, ondanks hoge transportkosten

Door de coronaviruspandemie is iedereen op zoek naar fruit dat het immuunsysteem kan versterken. Dat verklaart een toename van de vraag naar Egyptische citrus. Ondanks de logistieke uitdagingen waarmee de citrussector wordt geconfronteerd, zijn de Europeanen bereid de hogere prijzen te betalen die worden veroorzaakt door hogere transportkosten.

"Egyptische fruithandelaren hebben het moeilijk met de coronavirusmaatregelen van de regering," zegt Amr Kadah, CEO van Fruit Kingdom. "Egypte heeft geprobeerd de verspreiding van het coronavirus onder controle te houden door een uitgaansverbod te verordonneren en het aantal werkuren te reduceren. Ik verwacht negatieve gevolgen voor de export van Egyptische AGF-producten, waaronder citrus. De situatie met het coronavirus kwam toch heel onverwacht en onze regering heeft gedaan wat andere regeringen doen, zoals het sluiten van de grenzen. Als gevolg daarvan is het erg moeilijk om een plek te vinden op een containerschip."

"Fruitexporteurs worden aan zichzelf overgelaten en we zijn hard op zoek naar een uitweg uit deze situatie. Egypte loopt dit jaar nog steeds voorop in de wereldwijde export van citrus ondanks de felle concurrentie met Spanje, Marokko, Turkije en Griekenland. We moeten er dus op vertrouwen dat de situatie zal worden opgelost en dat we de producten waar zo veel vraag naar is, kunnen blijven leveren."

Hoewel vrije plaatsen op containerschepen schaars zijn, heeft Kadah enkele zendingen kunnen veiligstellen. Vertragingen zijn echter onvermijdelijk: "Ik zit al 15 jaar in deze business, wat betekent dat ik een mooi netwerk in de logistiek heb weten op te bouwen en daar mijn voordeel mee kan doen, dat is zeer prettig. De prijs van de logistiek blijft echter het grootste probleem, omdat bepaalde vervoerders hun tarieven hebben verhoogd. Maar transport is sowieso een uitdaging, want vervoerders lopen vast op de weg. Iedereen werkt zo hard als hij kan, maar stilstand en vertragingen zijn ondraaglijk voor de handelaren."

"Er is een zeer grote vraag naar sinaasappelen en citroenen, vooral vanuit Europa. Dat is logisch, want de mensen zijn op zoek naar een verbetering van hun immuunsysteem en nemen daarvoor meer vitamine C. Dat betekent dat de Europeanen genoegen nemen met hogere prijzen voor dit soort fruit. Ik hoop dat de hoge vrachtprijzen zich per 1 juni hebben gestabiliseerd."

"Ik heb een nieuwe medewerker voor Europa ingehuurd met veel ervaring in groenten en fruit, want we zijn naast onze vaste klanten in Europa op zoek naar nieuwe afzetmarkten."

"Aan deze ongemakkelijke situatie zal uiteindelijk een einde komen en uit elke moeilijke situatie wordt een goede zaak geboren. Daar ben ik rotsvast van overtuigd en daarom bereiden we ons voor op handel met Aziƫ, Rusland en Europa," concludeert Kadah.

Voor meer informatie:
Amr Kadah
Fruit Kingdom for Export
+20 1009 288 377
amr.kadah@mail.ru
Facebook

Publicatiedatum: