Containerafhandeling Shanghai bijna terug op normaal niveau

De haven van Shanghai is wereldleider op het gebied van containeroverslag. Sinds begin maart heeft de diepwaterhaven Yangshan een gestage toename van de afhandeling van binnenvaartcontainerschepen en internationale lijndiensten geregistreerd. De gemiddelde dagelijkse containeroverslag van Yangshan steeg van 32.000 TEU naar 52.000 TEU, waarmee het weer 90% van z´n normale niveau bereikt.

Volgens het Yangshan Port Maritime Bureau deden in totaal 154 containerschepen de haven in de weken van 12 tot 25 maart aan. Dit komt overeen met de hoeveelheid in het voorgaande jaar. Meer dan 60 van deze schepen hadden een lengte van meer dan 397 meter en een capaciteit van meer dan 18.000 TEU. Gemiddeld werd de haven gedurende beide weken dagelijkse 22 keer aangedaan, wat een toename van 34,6% ten opzichte van dezelfde periode in februari betekent.

Als gevolg van de economische beperkingen die door COVID-19 zijn opgelegd, is de export tot medio maart gedaald. Veel lege en koelcontainers bleven in het lege containerdepot van de haven van Shanghai staan. Deze haven beschikte over een initiële opslagcapaciteit van 390.000 TEU, die door de gevolgen van het coronavirus is toegenomen tot 480.000 TEU. Om de afhandeling van de import en het lossen van schepen te optimaliseren, heeft elke terminal zijn processen verbeterd, zodat de opslagcapaciteit met ongeveer 150.000 TEU toenam. Daarnaast was de haven afhankelijk van gehuurde en nieuw aangelegde opslagplaatsen buiten de haven. Door deze maatregelen kon de totale opslagcapaciteit voor lege containers in de haven van Shanghai met 200.000 TEU worden verhoogd, wat meer dan voldoende is.

Voor meer informatie:
Bengt van Beuningen
Haven van Hamburg
Tel: +49 40 37709 102
Email:
vanbeuningen@hafen-hamburg.de www.hafen-hamburg.de/en


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven