wel veel vrees voor faillissementen ontdekte EenVandaag

(Nog) geen faillissementen in land- en tuinbouw blijkt uit CBS-cijfers

In week 13 (23 tot en met 29 maart) zijn 44 bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken) failliet verklaard. Dat zijn er 16 minder dan in week 12 (16 tot en met 22 maart). Dit meldt het CBS in voor het eerst gepubliceerde weekcijfers over faillissementen, waaruit verder blijkt dat de categorie landbouw, bosbouw en visserij de dans (voorlopig) ontspringt.

Lees hier meer bij het CBS.

18% ondernemers vreest failliet te gaan
Een op de zes (18 procent) ondernemers vreest failliet te gaan door de coronacrisis. Dat zeggen zij in een onderzoek van EenVandaag onder 2100 ondernemers met personeel en zzp'ers. Ook vinden velen het onduidelijk of ze overheidssteun kunnen krijgen.

Nu veel bedrijven nog langer gesloten moeten blijven verwacht tweederde van de ondervraagde ondernemers (67 procent) de komende maanden in meerdere of mindere mate financiële problemen. Voor een kwart (24 procent) gaat het om grote geldproblemen. En voor sommigen dreigt dus een faillissement. Een kweker vertelt: "Onze kassen staan vol, de investeringen zijn gedaan. Nu moet het geld voor het hele jaar verdiend worden, maar in plaats daarvan gaat alles de container in. Ik vrees het ergste als dit zo doorgaat."

Lees meer bij EenVandaag


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven