"Alleen samen kunnen we deze crisis overwinnen"

Italiaanse fruitimporteur schrijft noodbrief aan zijn Nederlandse relaties

Meer solidariteit in Europa, anders zullen er ernstige economische gevolgen zijn, niet alleen in de landen die het meeste risico lopen op Covid-19, maar ook in de landen die Europa zelf de rug zouden kunnen toekeren. Dit is de kern van een brief die Alessandro Dal Bello, van het bedrijf Dal Bello SIFE, aan alle Nederlandse ondernemers stuurt die hem dagelijks prijslijsten sturen om exotisch fruit te kopen.

Alessandro Dal Bello

"Ik ben erg blij met de dagelijkse prijslijsten die u mij stuurt en ik hoop ze te blijven ontvangen. Het zijn lijsten die u kunt versturen omdat er binnen de Europese Unie tenminste vrij verkeer van personen en goederen is. Uw bedrijf is in de loop der jaren sterk gegroeid, mede dankzij de Spaanse, Franse en Italiaanse bedrijven die uw producten hebben gekocht. Op dit moment is er in de meeste landen waar je je fruit op de markt brengt een noodsituatie op gezondheidsgebied die elke regering met haar eigen economische middelen bestrijdt. De middelen zijn er, maar ze zullen niet genoeg zijn om terug te keren naar een normale situatie. Er zal veel meer geld voor nodig zijn dan we denken: daarvoor hebben we een solidair en verenigd Europa nodig."

Na de inleiding komt Dal Bello tot de kern van de zaak: "Uw Nederlandse regering verwerpt de 'corona-obligaties' en brengt de Europese eenheid en daarmee uw eigenlijke bestaan als commercieel bedrijf ernstig in gevaar. Als we Europa niet verenigen tegen het virus, zal de handel, als deze mondiale noodsituatie eenmaal voorbij is, niet meer op de oude voet doorgaan, omdat de wrok van de mensen tegen degenen die het hart niet hadden om landen in nood te helpen, zal blijven bestaan. Wij Italianen, Spanjaarden, Fransen en allen die in een verenigd Europa geloven, ook van u, Nederlanders en Duitsers, een meer concrete solidariteit verwachten."

Dal Bello besluit met: "Ik vraag u, als u kunt, om te lobbyen bij de minister-president van Nederland, zodat hij zich niet verzet tegen de uitgifte van Europese corona-obligaties. Laat hem van gedachten veranderen! Daarmee helpt u niet alleen de economieën van de landen die het zwaarst getroffen zijn door het coronavirus, maar ook uw bedrijf, dat groenten en fruit in heel Europa op de markt kan blijven brengen."

Voor meer informatie:
Alessandro Dal Bello
Dal Bello SIFE
Corso Stati Uniti 23
35127 Padova (PD)
Italië
+39 049 8703000
direzione@sife.it
www.dalbellosife.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven