Guardiola mispel krijgt beschermd plantenras in de EU

Het mispelras Guardiola, beheerd door het Spaanse bedrijf Biogold Network EM, heeft in februari de definitieve bescherming verkregen van het Communautair Bureau voor plantenrassen (CPVO) onder het registratienummer 54352.

Het bedrijf kent nu een periode van zes maanden toe voor de regularisatie van bestaande boomgaarden.

Ester Llorens Fuster en Raúl Guardiola, de ontwikkelaars van het mispelras

De meest opvallende eigenschappen van het door Raúl Guardiola ontwikkelde mispelras zijn een grote resistentie tegen purperplekken, minder gevoeligheid voor scheuren, een grote maat, een vroege oogst en een buitengewone smaak.

Al deze kenmerken zijn heel belangrijk in de afzet, maar er zijn ook agronomische voordelen die bijdragen aan de winstgevendheid van het ras, zoals het feit dat er minder uitgedund moet worden dan bij andere variëteiten.

Commercieel gezien waren de laatste twee seizoenen een succes, zowel wat de prijzen betreft als op het vlak van het openen van nieuwe markten. De prijs was het dubbele van die van andere rassen. De Guardiola mispel heeft ook met zijn uiterlijk en smaak de interesse gewekt van consumenten in markten zoals Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten, waar men dit seizoen de afzet hoopt op te starten.

Voor meer informatie:
Manuel Rey
Biogold EM
Tel: +34 954 4603498
Mob: +34 652896552
mrey@biogoldem.com
www.biogold-em.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven