Het nieuwe superfood

Waterkers bevat meer calcium dan melk en meer vitamine C dan sinaasappelen

De populariteit van superfoods geeft de consumptie van waterkers een duwtje in de rug. Waterkers wordt al van oudsher geconsumeerd en de nutritionele eigenschappen ervan moeten helemaal niet onderdoen voor die van de nu zo geroemde boerenkool, avocado of bimi.

Nasturtium officinale is een plant uit de kruisbloemenfamilie, net zoals witte kool, bloemkool, broccoli, raap en radijs. Het groeit bij bronnen en in het water van beken, sloten en plassen. Het kan ook geteeld worden. In Spanje zijn er geen grote teeltarealen, behalve dan op de Canarische Eilanden, maar in landen als Italië, Frankrijk, Denemarken, Engeland of België zijn er wel hele velden te vinden.

Meer calcium dan melk
Waterkers bevat vijftien essentiële vitamines en een grote hoeveelheid mineralen. Het bevat meer calcium dan melk en meer vitamine C dan sinaasappelen. De ontdekkingsreiziger James Cook maakte daar in 1768 handig van gebruik om te voorkomen dat zijn bemanning scheurbuik leed tijdens de lange oceaanreizen.

Waterkers levert ook vitamine A, ook wel bekend als retinol, mangaan, zeaxanthine, luteïne, riboflavine, niacine, vitamine B6, thiamine en pantotheenzuur.

Een onderzoek van de Universiteit van Southampton heeft bovendien uitgewezen dat de consumptie van waterkers kan helpen de groei van kwaadaardige poliepen in de borsten te stoppen dankzij een stof die fenylethylisothiocyanaat wordt genoemd.

Bron: alimente.elconfidencial.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven