Weuthen Marktinfo:

Duitse aardappelsector sterk beïnvloed door coronapandemie

De hele voedingssector voelt de gevolgen van de coronapandemie. Voor de aardappelsector wordt dit ook bevestigd door het laatste Weuthen Marktbericht van 30 maart. "De huidige verwerking van de aardappelen en ook de komende oogst staan onder grote invloed van de coronapandemie", aldus het bedrijf.

De aanvankelijke beperkingen leiden tot een verandering in het consumentengedrag en zullen leiden tot een toename van de verkoop van consumptieaardappelen."Het aanbod kan alleen worden gegarandeerd met de grootste inspanningen van de levensmiddelenhandelaren, de dienstverleners, de logistiek en de telers. De eerste Egyptische primeuraardappelen vullen momenteel het assortiment aan, terwijl de prijzen voor premiumproducten stabiel blijven. Ondanks de coronacrisis gaat de export naar Oost-Europa gestaag door."

"De uitgaansverboden, de uitgebreide sluiting van het openbare leven, de uitvoer- en vervoersbeperkingen zorgen voor een ineenstorting van de Europese verkoop in de horeca. De toegenomen verkoop via de retailhandel kan dit slechts marginaal compenseren. Ook de verwerkende industrie wordt getroffen: Fabrieken moeten hun productie drastisch inkrimpen."

Het vrijhandelsverkeer ondervindt ook problemen met veel onverkoopbare goederen, die op een andere manier moeten worden verkocht. De ontvangst van bestelde goederen wordt sterk vertraagd en de kwaliteitsborging heeft de hoogste prioriteit.

De ontwikkelingen zullen ook de start van het vroege aardappelseizoen met enkele weken vertragen.

Voor meer informatie:
Wilhelm Weuthen GmbH & Co KG
Centraal Schwalmtal
Windhauser Weg 1
41366 Schwalmtal
Duitsland
+49 2163-948-8
info@weuthen-gmbh.de
www.weuthen-gmbh.de


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven