Dadel-importeur Georg Huber (Nara Foods):

"We krijgen nog steeds voldoende producten voor Ramadan"

Met het oog op het aankomende Ramadanfeest (23-04 t/m 23-05), probeert het moslimgedeelte van de Duitse bevolking normaal gesproken dadels en ander gedroogd fruit rond deze tijd van het jaar in te slaan. De noodmaatregelen in het kader van de coronacrisis hebben de import vanuit alle belangrijke teeltlanden inmiddels echter beïnvloed, luidde het in de media. Het management van importbedrijf Nara Foods krijgt echter nog zoals gebruikelijk bio-dadels uit de Arabische landen geleverd, bevestigt directeur Georg Huber op aanvraag.In de afgelopen weken arriveerden er nog rijkelijk bio-dadels vanuit alle teeltgebieden in het Beierse Eurasburg. "We verwerken de dadels ook deels ter plaatse tot siroop, crème et cetera. Over circa twee maanden, wanneer de grenzen weer open gaan, zullen er weer grotere leveringen aan bio-dadels naar ons toekomen", aldus de directeur en bedrijfsoprichter. Ramadanseizoen & populariteit van dadels
Tegelijkertijd lopen ook de voorbereidingen voor het naderende Ramadanfeest, traditioneel één van de belangrijkste seizoenspieken voor de dadelbranche. "We gaan er voorlopig vanuit dat de moslims zoals gebruikelijk de Ramadan zullen vieren, niet alleen in Duitsland maar ook in de rest van Europa“, meent Georg, die in heel Europa natuurvoedingswinkels en groothandelaren van bio-dadels voorziet. Een acute afzetstijging vertoont de markt niet in deze periode, simpelweg omdat de programma's voor het overgrote deel reeds in oktober van afgelopen jaar waren overeengekomen, luidt het verder.


Een blik op de permacultuur dadelteelt van Nara Foods

In z'n totaliteit ziet de groothandelaar desondanks enkele interessante markttrends: "Vanwege de toenemende populariteit van vegetarische en veganistische voeding, ziet men ook bij bio-dadels een stijgende populariteit onder de Duitse, gezondheidsbewuste consument, overwegend bij de jongere generatie. Alleen al aan Scandinavië verkopen we jaarlijks circa 450 ton bio-dadels. Ondertussen stellen we vast dat de Duitse consumenten overwegend voor de gebruikelijke Medjoul-dadels kiest, waardoor dit ras met afstand bovenaan staat. Kenners daarentegen weten ook andere rassen - zoals bijvoorbeeld  Mazafati, Sukkari, Khidri, Ajwa en Deglet Nour – te waarderen.“ Alle rassen zijn over het algemeen het hele jaar door verkrijgbaar. 


Voor meer informatie:
NaraFood
Georg Huber
Am Bergfeld 5
86495 Eurasburg
Tel: +49 8208 9589405
georg.huber@narafood.de 
www.narafood.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven