Dole opent nieuwe markt

Eerste partij Filipijnse Hass avocado's in China aangekomen

Op 31 maart is ruim 7.500 ton avocado's uit de haven van Davao, de Filipijnen, aangekomen in de haven van Shanghai, China. Deze Hass avocado's die door Dole (Philippines) worden geëxporteerd en door Dole (Shanghai) Fruit and Vegetable Trading worden geïmporteerd, markeerden het officiële begin van de avocado-export van de Filipijnen naar China.

Gasten van het evenement wensten elkaar veel succes met de verkoop van de avocado's.

Op 29 november 2019 heeft de Algemene Administratie van de Douane van China de "Aankondiging over de fytosanitaire verzorging van de invoer van avocado's uit de Filipijnen" uitgegeven. Sindsdien zijn avocado's officieel goedgekeurd voor de export van de Filipijnen naar China. De export-avocado's zijn van het ras Hass.

De eerste container wordt uitgeladen.

Dole's avocado's

Als grote exporteur van bananen, ananassen, papaja's en fruitverpakkingen is Dole een bekend fruitbedrijf op de Filipijnen. Het heeft activiteiten in veel verschillende steden in het land, voornamelijk op het zuidelijke eiland Mindanao.

Dole's avocadoplantages

Dole teelt sinds 2006 Hass avocado's op de Filipijnen. Vergeleken met de bananen en ananassen die het bedrijf al decennia lang verbouwt, zijn avocado's ongetwijfeld een nieuw product. Dole heeft geleidelijk aan plantages aangelegd in Kablon, Calinan, Bukidnon en op Mindanao.

Dole's avocadoverpakkingsfaciliteiten

De export van avocado's uit de Filipijnen naar China is een andere succesvolle praktijk van samenwerking tussen de twee landen in het kader van het Belt and Road-initiatief. Hiermee is de lijst van fruit dat vanuit de Belt and Road-landen en -regio's naar China worden geëxporteerd, opnieuw bijgewerkt. De marktgroei van avocado's in China is verbazingwekkend, wat hoge verwachtingen geeft voor de marktvooruitzichten van Filipijnse avocado's.

Mario C. Tani, Philippine Business Consul & Head of Philippine Trade and Investment Center Shanghai, houdt een toespraak.

Dankzij de geografische nabijheid tussen de Filipijnen en China is de transporttijd korter en is het fruit verser dan dat het uit Zuid-Amerika zou worden geëxporteerd. Bovendien is het teeltseizoen in de Filipijnen bijna jaarrond, wat een goede aanvulling is om het hele jaar door verkoop op de markt te realiseren.

Dole's avocadoverpakking

De gasten bezochten ook de digitale ethyleenrijpingsfaciliteiten van Dole. Het gebruik van ethyleenrijping kan avocado's gelijkmatig laten kleuren, en het levert vruchten van verschillende niveaus van rijping op basis van de behoeften van de klant, om de eetervaring van de consument te verbeteren.

De heer Chen Yongkang, General Manager van Dole China, presenteert een vertegenwoordiger van Hema Fresh de Filipijnse avocado's die op dit platform worden gelanceerd.

Deze avocado's worden eerst op Hema Fresh gelanceerd. In de toekomst zullen Dole's avocado's online en offline via meerdere kanalen op de markt worden gebracht, zodat ze voor meer consumenten beschikbaar zijn. Dole zal dit nieuwe product ook naar de derde China International Import Expo brengen en is van plan om de uitbreiding van het beplante areaal en de teelt voort te zetten, de Chinese markt krachtig te ontwikkelen en het marktaandeel van de Filipijnse avocado's in China geleidelijk aan te vergroten.

Tegelijkertijd zal Dole ook haar bestaande hoogwaardige bronnen vanuit Mexico, Chili, Peru, Nieuw-Zeeland en Chinese avocado's combineren om een ononderbroken aanvoer van hoogwaardige avocado's gedurende het hele jaar te realiseren en tegelijkertijd een precieze rijping te bieden om aan de verschillende behoeften van de klant tegemoet te komen.

Bron: Dole


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven