Peter Maes, Zeghers

“Vraag naar citroenen is momenteel maal vier”

Tholen – “De vraag naar citroenen is momenteel maal vier of zelfs maal vijf. Er zijn momenteel producten die lopen als een trein, waaronder citroenen, maar ook producten die je aan de straatstenen niet kwijt kunt”, vertelt Peter Maes van Zeghers. “Ondanks de tekorten die er door deze vraag vanzelfsprekend zijn, krijgen wij onze normale volumes binnen. Maar als we drie of vier keer deze volumes binnenkrijgen, kunnen we ze ook verkopen. Voor de prijzen zitten we in een zetel, maar we moeten dit doen om de intensieve arbeid die ze in het Zuiden verrichten te compenseren." 

“Naast de hoge vraag naar citroenen loopt de afzet van citrus in het algemeen vrij vlot op het moment. Ook de vraag naar groenten is redelijk stabiel en de prijzen zijn goed, maar ananas en ander exotisch fruit loopt op het moment voor geen meter”, aldus Peter. “Op logistiek gebied ervaren we nog geen grote problemen met de aanvoer. We werken al jaren met vaste transporteurs, die ook in deze tijden voor ons blijven rijden.”

Toch hoopt Peter dat de toestand snel terug normaal wordt. “We mogen van geluk spreken dat we hier in België nog enige bewegingsvrijheid hebben vergeleken met andere landen. Onze verkoop loopt door en we mogen nog naar buiten als het nodig is. Maar ik ben bang voor wat nog gaat komen. Ik denk dat we nog een paar hele moeilijke maanden gaan krijgen.”

Voor meer informatie:
Peter Maes
Zeghers 
Europees Centrum
Werkhuizenkaai 112/154
Magazijn 30/31
1000 Brussel - België
+32(0)224 245 96
Peter@zeghers.be     
www.zeghers.be    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven