Bart Nemegheer, De Aardappelhoeve

“Spaanse primeuraardappelen worden drie weken eerder verwacht”

Tholen – “Tijdens de hamsterweek in België hadden we een enorme stijging in de verkoop. We kregen alles nauwelijks aangevoerd en hebben gigantische volumes moeten draaien. In de week voor Kerst kun je je voorbereiden, maar dit zag niemand aankomen”, vertelt Bart Nemegheer van De Aardappelhoeve. “Na de drukke periode viel het anderhalve week stil. Het was super rustig, maar inmiddels zien we de vraag weer op gang komen. De mensen hebben alles wat ze hebben gehamsterd weer opgegeten en moeten weer naar de supermarkt om nieuwe producten.”


Bart Nemegheer

Hoewel er nog voldoende tafelaardappelen zijn, ziet Bart dat de kwaliteit snel achteruitgaat. “Je ziet meer en meer zilverschurft en drukplekken. Gelukkig start het Spaanse primeuraardappelseizoen zo’n drie weken eerder. Spanje heeft ontzetten goed weer gehad en het primeuraardappelareaal is sinds vorig jaar 10% uitgebreid. Ik verwacht dat sommige supermarkten met Pasen al overschakelen naar nieuwe aardappelen. Israël is inmiddels gestart en de eerste containers komen onze kant op. Het komt wel goed uit dat de importaardappelen vroeg zijn, sommige referenties, zoals Charlotte, zijn zo goed als op.”

“De tafelaardappelmarkt is momenteel compleet anders dan de frietaardappelmarkt. We zouden graag Belgische frietaardappelen verkopen als tafelaardappelen, maar kwalitatief zijn ze niet meer geschikt, waardoor de consument ze niet wil”, aldus Bart. Het werk op De Aardappelhoeve gaat ondanks de coronacrisis gewoon door. “Onze medewerkers zijn nog allemaal gezond en we hebben verschillende maatregelen getroffen om het virus buiten te deur te houden. Ondanks dat we in deze situatie nog wel kunnen werken en leven, hopen we dat het snel over is.”

Voor meer informatie:
Bart Nemegheer
De Aardappelhoeve
Putterijstraat 7A
8700 Tielt (België)
+32 (0)477 29 17 84
bart@deaardappelhoeve.be    
www.deaardappelhoeve.be   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven