Eric Bulters, AGF Bulters

“Bospeen, broccoli en bloemkool zijn lastiger te krijgen”

Tholen – Je winkel op orde en goed gevuld houden is in deze tijd niet vanzelfsprekend. Als laatste partij in de keten lukt dat bij AGF Bulters in Haarlem nog altijd goed. Hun winkel staat als altijd te stralen en de eigenaren, ondanks de extra inspanningen die ze moeten leveren, ook. Op bospeen, broccoli en bloemkool na is alles goed beschikbaar, vertelt Eric Bulters. Het Nederlands seizoen in deze producten is pas mondjesmaat op gang gekomen en de slechte weersomstandigheden in Spanje gooien roet in het eten bij de productie. Logistiek gezien zijn er blijkbaar geen problemen want al het Spaans citrus is wel goed beschikbaar, vertelt Eric.


Bulters zorgt elke dag voor een een mooi en gezond plaatje in de Maasstraat te Haarlem

Een aantal keer per week koopt Eric in op het Food Center Amsterdam. Ook daar verloopt alles anders dan anders. “Het is daar over het algemeen een mierenhoop, maar nu is het een stuk rustiger. Inmiddels hebben de meeste bedrijven veiligheidsmaatregelen genomen, de entree van de loodsen is verbreed en er is een routing aangegeven om alles in goede banen te leiden. Wij als inkopers houden er ook rekening mee. Vanuit de winkel ben je dat inmiddels ook gewend”, vertelt Eric.

Al met al lopen de zaken redelijk door op het Food Centrum, vindt Eric. “Het effect van de coronamaatregelen op de verschillende bedrijven verschilt natuurlijk. In de eerste week van de quarantaine zaten de bedrijven die in horeca gespecialiseerd zijn met overschotten. De mooiste producten, zoals cresses, waren toen ineens niets meer waard. Nu hebben veel van die bedrijven niet zoveel meer te doen, dat is natuurlijk dramatisch. Bedrijven die meer afzetkanalen hebben, zeggen over het algemeen dat de AGF-speciaalzaken en markten de weggevallen horecaomzet redelijk rechttrekken.”

De winkel van Bulters kan deze weken rekenen op meer aanloop. “Wij hebben maar een paar horecaklanten, dus het is alleen maar drukker geworden. De bestedingen per klant zijn omhoog gegaan en ook is er meer aanloop, je hoort hier en daar dat mensen winkelen in de supermarkt als minder prettig ervaren. Ook hebben mensen wat meer tijd”, aldus Eric. "Over het totale assortiment zijn de verkopen gestegen. Daarbij zie je dat er meer vraag naar asperges en aardbeien komt, verder verkopen we heel veel kiwi’s en citrus."

In de winkel zijn de nodige maatregelen genomen om veilig winkelen mogelijk te maken. “We hebben strepen op de vloer aangegeven om de afstanden aan te geven, de entree is verbreed en we hebben een aantal grote stellingen uit de winkel verwijderd. Gelukkig houden de meeste klanten zich goed aan de afstandsregels.” De extra drukte is goed vol te houden vertelt de altijd energieke Eric. “Aan drukte kun je wennen, het telkens om elkaar heen moeten manoeuvreren, dat is wel erg vermoeiend”, besluit hij.

Ook de landwinkels merken extra toeloop omdat sommige mensen de drukte in de supermarkt willen vermijden in deze tijd, aldus een reportage door dagblad Leidsche Rijn over landwinkel De Haarse Gaard.

Bulters houdt bezorging aan huis gezien de extra drukte in de winkel op een laag pitje, anderen zetten er extra op in, zoals Derks Uw Groenteman die al laagdrempelig startte met bestellingen via de telefoon en Whatsapp maar zich ook aansloot bij het onlineplatform Zutphen Helpt, een initiatief van de gemeente om ondernemers te ondersteunen.

Voor meer informatie:
Eric Bulters
Groentespecialist Bulters
Maasstraat 12
Haarlem
T: 023 537 3271
info@agfbulters.nl    
www.agfbulters.nl      


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven