Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Totale exportvolume gedaald in vergelijking met vorig jaar

"Chinese gemberexporteurs zijn momenteel extra voorzichtig"

De Chinese gembermarkt heeft de afgelopen weken grote schommelingen gekend. Het aanbod van gember uit vele landen daalde, wat de prijs op zijn beurt omhoog duwde. Kevin Li van Qingdao Sinonut Import & Export geeft een toelichting op de huidige omstandigheden op de Chinese gembermarkt en de algemene impact van de COVID-19 pandemie op de gemberexport:

"We hebben onze activiteiten hervat en werken alweer op een normaal niveau. Bovendien werken we hard om de verloren tijd in te halen. De binnenlandse gembermarkt vertoont tekenen van stabiliteit. Een van de redenen voor het herstel van de binnenlandse markt is de daling van de gemberexport. Hoewel de vraag op de binnenlandse markt daalde, bleef de prijs stabiel."

Onzekerheid
"Natuurlijk is de overzeese marktvraag naar Chinese gember nog steeds vrij groot, maar veel landen hebben hun grenzen gesloten. Chinese bedrijven hebben moeite met het transport van hun producten naar overzeese markten. De COVID-19 pandemie heeft voor veel onzekerheid gezorgd op de internationale gembermarkt. De gemberexporteurs weten niet of hun leveringen de klant op tijd of helemaal niet zullen bereiken. Sommige Chinese bedrijven hebben daarom besloten hun export van gember te beperken en zo het risico van grotere financiƫle verliezen te vermijden. Zij verplaatsten hun gemberproducten naar de binnenlandse markt. Tegelijkertijd neemt de vraag naar gember op de binnenlandse markt toe naarmate restaurants en andere bedrijven hun normale activiteiten hervatten."

Goede kwaliteit
"We exporteren nog steeds Chinese gember, maar het volume is kleiner dan normaal. De COVID-19 pandemie verhoogt de financiƫle risico's op de internationale gembermarkt. We zijn bijzonder voorzichtig in deze situatie en ondertekenen stringente overeenkomsten met onze importpartners. Daarnaast breiden we onze verkoopactiviteiten op de binnenlandse markt uit. Onze exportprijs is met 20% gestegen en de vraag is nog steeds hoog, maar alleen als de COVID-19 pandemie onder controle is, kunnen we onze leveringen verhogen. Uiteindelijk is het aanbod van gember dit jaar meer dan voldoende. Bovendien is de kwaliteit van de gember van het productieseizoen 2018-2019 veel beter dan de kwaliteit van de gember van het jaar ervoor. We verwachten dan ook dat de marktvraag sterk zal blijven."

Voor meer informatie:
Kevin Li
Qingdao Sinonut Import & Export Co., Ltd.
+86 532 6860 1891
info@sinonut.com
www.sinonut.com

Publicatiedatum: