Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prijs fluctueert door onzekere situatie

Export Chinese knoflook neemt geleidelijk toe

"Veel Europeanen geloven dat knoflook hun immuunsysteem kan helpen versterken. Nu de COVID-19-pandemie zich over heel Europa verspreidt, blijft de Europese marktvraag naar Chinese knoflook groeien," zegt manager Zhang, een knoflookexporteur uit Shandong, over de Chinese en Europese marktomstandigheden voor knoflook.

"Overzeese importeurs kochten de afgelopen weken even grote hoeveelheden knoflook, maar begonnen daarna de invoer van knoflook af te remmen. De meeste knoflook, die momenteel in Europa op de markt is, werd een maand geleden besteld. Onlangs gekochte knoflook is nog onderweg naar Europa. Het ontbreekt de Europese markt aan voorraden. Tegelijkertijd zijn de Chinese handelaren echter bang dat de verspreiding van COVID-19 in Europa nieuwe problemen zal veroorzaken op de internationale knoflookmarkt. Zij vrezen dat de Europese havens niet in staat zullen zijn om zeecontainers met knoflook te verwerken omdat de pandemie de normale procedures verstoort. Chinese exporteurs zijn daarom vrij voorzichtig en aarzelen momenteel om grote hoeveelheden knoflook te verhandelen."

"Rusland en Oost-Europa zijn onze belangrijkste exportmarkten. Hoewel de Oost-Europese havens normaal functioneren, is ons wekelijkse exportvolume vooralsnog beperkt tot 15-20 zeecontainers. Zeevracht duurt langer dan vervoer over land, en hoewel dit laatste duurder is, kiezen veel Russische importeurs toch voor vervoer over land. Ze betalen er extra voor om de knoflook sneller te kunnen ontvangen."

"Hoewel de overzeese vraag naar Chinese knoflook zich herstelt, is het volume van knoflook in Chinese magazijnen nog steeds vrij groot. De knoflookprijs vertoont in korte tijd talrijke schommelingen omdat de verhouding tussen vraag en aanbod op dit moment uiterst onzeker is. Bovendien speculeren de handelaren nog steeds op de knoflookmarkt, wat de prijs nog verder opdrijft. Sommige leveranciers zijn bang voor financieel verlies en vertragen bewust de verkoopsnelheid. Ze houden een groot deel van hun knoflook in reserve totdat de marktprijs verbetert."

Publicatiedatum: