Cinthia Laarhoven, GroentenFruit Huis

"Zorgen voor voldoende arbeidsmigratie binnen Europa"

Cinthia Laarhoven houdt zich binnen de werkgroep coronavirus van GroentenFruit Huis bezig met alles wat met arbeid te maken heeft. Eén van de belangrijkste aandachtspunten is momenteel de arbeidsmigratie binnen Europa. We moeten zorgen voor voldoende arbeidskrachten, nu maar ook straks als het seizoen in volle gang zal zijn. Samen met haar collega Driekus van de Ven maakt zij zich daarom sterk in de lobby tegen grensbelemmeringen voor arbeidsmigranten binnen Europa.

Om dit voor elkaar te krijgen, houdt Cinthia zich dagelijks bezig met het uitwisselen en delen van informatie met andere ketenpartners, bijvoorbeeld binnen de primaire sector en andere handelsverenigingen. Zij onderhoudt tevens nauw contact met overkoepelende organisaties, zoals de brancheorganisaties voor uitzendbureaus ABU en NBBU, maar ook het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Collegiaal uitlenen 
Deze ochtend had zij bijvoorbeeld contact met werkgeversorganisatie AWVN omtrent het collegiaal in- en uitlenen van werknemers. Cinthia: "Bedrijven, die als gevolg van de coronacrisis te maken hebben met een sterke terugval van werk, willen vaak bedrijven helpen die tijdelijk meer werk hebben, behulpzaam zijn met het zogeheten collegiaal uitlenen van werknemers. De AWVN heeft hiervoor een modelovereenkomst collegiaal inlenen/uitlenen arbeidskrachten opgesteld. Ik zorg er dan voor dat deze overeenkomst via de website beschikbaar wordt gesteld voor de leden van GroentenFruit Huis."

Veel contact met leden 
Daarnaast heeft Cinthia heel veel telefonisch contact met leden. Zij doet er alles aan om leden zo goed mogelijk te voorzien van informatie op het gebied van veiligheid op de werkvloer. Hierbij valt te denken aan vragen als: hoeveel medewerkers mogen tegelijk op de werkvloer?

Cinthia krijgt ook veel vragen over toepassing van wetgeving in deze tijden van crisis. Hoe ga je bijvoorbeeld om met geplande vakanties die nu niet meer doorgaan? En hoe ga je om met loondoorbetaling bij verzuim? Hiervoor heeft zij een speciale Q&A opgesteld voor de leden, waarin al deze vragen worden uiteengezet. Deze Q&A is terug te vinden op het ledenportaal van GroentenFruit Huis.

NOW 
De komende dagen zullen voor Cinthia in het teken staan van de publicatie van de Noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW). "Deze is vandaag gepubliceerd en hiervan zal een overzicht gemaakt worden. Tevens zullen berekeningen worden gemaakt om te kijken of deze maatregel voldoende uitkomst biedt voor de problematiek die speelt bij de leden."

Voor meer informatie:
GroentenFruit Huis
T: 079 - 368 11 13 
06 - 30 986476  
info@groentenfruithuis.nl    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven