route Colombia-België

Costa Rica verstevigt zijn export naar Europa

Het koelschip Dole Africa heeft Costa Rica opnieuw opgenomen als aanloophaven op de route Colombia-België na de aankomsten er op 21 januari 2019 te hebben opgeschort. Vanuit het Midden-Amerikaanse land zal banaan en ananas geladen worden voor de Europese markt.

Op 30 maart heeft het schip in totaal 73.920 dozen banaan en ananas geladen in de havenstad Puerto Limón en daar ook enkele lege containers gelost. Naar verwachting zullen er grotere volumes verladen worden als het ananas- en meloenenseizoen in mei op volle toeren draait.

Andrea Centeno, de voorzitster van JAPDEVA, de Raad voor de Haven en Economische Ontwikkeling van de Atlantische Kust van Costa Rica, zegt dat de heropname van Puerto Limón in de vaarroute tientallen banen genereert in teelt-, verwerkings-, afzet-, transport- en stuwadoorsbedrijven.

Centeno voegde eraan toe dat de activiteit in de haven gegarandeerd blijft, evenwel met aangescherpte veiligheidsmaatregelen voorgesteld door het ministerie van Volksgezondheid naar aanleiding van de coronapandemie.

Bron: columbia.co.cr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven