BioFreshPak

Brits-Indische Groep ontwikkelt composteerbare folie

In India, waar zo'n 40% (!) van het voedsel wordt verspild voordat het zelfs maar de markten bereikt, kan het ontbreken van een geschikte verpakking in de toeleveringsketens leiden tot een snelle achteruitgang van het voedsel.

Nu heeft een consortium van Britse en Indiase bedrijven een nieuwe composteerbare folie ontwikkeld om voedsel- en plasticafval te verminderen. De nieuwe composteerbare plastic folie, BioFreshPak genaamd, is ontwikkeld door een team van experts onder leiding van Nextek in het VK en MIT in India en wordt gesteund door Innovate UK en het Newton Fund.

Het project is in september 2017 gestart en de proeven met een unieke, ademende folie van composteerbare polymeren en afvalzetmeel uit India zijn nu met succes afgerond.

BioFreshPak is gemaakt van een mengsel van zetmeel uit cassaveverwerkingsafval en andere composteerbare polymeren en vertraagt vochtverlies en verbetert de opslagstabiliteit van voedsel tijdens het transport, zelfs bij hoge temperaturen.

De folie wordt gepresenteerd als een composteerbaar alternatief voor biogebaseerde polymeren voor folie zoals PLA. De nieuw ontwikkelde folie breekt buiten een gecontroleerde omgeving langzaam af en heeft als doel om voedsel langer vers te houden zonder gebruik te maken van conventionele plastic folie, die grotendeels onrecycleerbaar is.

Bron: resource.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven