Rusland wil eigen groenteteelt fors uitbreiden

De Russische minister van landbouw Dzhambulat Khatuov heeft onlangs een conference call gehouden over de ontwikkeling van de groententeelt in Russische regio's, waarbij de deelnemers hebben gesproken over het vergroten van de aardappel- en groententeelt. Het evenement werd bijgewoond door de hoofden van de regionale bestuursorganen uit de agro-industriële sector, wetenschappelijke instellingen, vakbonden en organisaties.

Dzhambulat Khatuov merkte op dat het ministerie van landbouw uitgebreide steun zal blijven bieden aan telers die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de aardappel- en groententeelt. "Ondanks de hoge teelt-indicatoren van 2019 is het, om de voedingszekerheid in Rusland te waarborgen, noodzakelijk om extra aanpassingen aan de structuur van de teeltgebieden uit te voeren, waardoor de teelt van alle gewasgroepen dit jaar tot 25% zal stijgen."

De deelnemers bespraken ook de bestaande steunmaatregelen van de staat die van invloed zijn op alle stadia van de teelt en de bewerking van groenten en aardappelen. In het kader van een subsidie hebben Russen dus het recht om gebieden te kiezen, inclusief gebieden voor "vollegrondsteelt", waardoor de regio's extra steun kunnen verlenen aan telers die zich bezighouden met groenteteelt.

Bron: en.potatosystem.ru


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven