Uienprijzen stijgen, evenals die van andere producten

Chaos op groenten- en fruitmarkt in Koeweit

Het ministerie van Handel in Koeweit heeft ingegrepen om de verkoop van grote hoeveelheden uien op de groenten- en fruitmarkt aan banden te leggen nadat er chaos was ontstaan als gevolg van tekorten omdat de import momenteel vertraging oploopt. 

Leveranciers melden dat uien uit Egypte en India worden geïmporteerd. Vanwege de huidige omstandigheden en de gestegen prijzen zijn de aantallen importuien in Koeweit ontoereikend. "Op zondag zal er een schip met uien uit India in Koeweit aankomen, wat bij zal dragen aan het stabiliseren van de prijzen." 

De leveranciers zijn blij met het ingrijpen van het ministerie om de toestroom van bedrijven, restaurants en coöperaties voor het kopen van uien te beperken. Zij voegen eraan toe dat coöperaties 1.000 zakken nodig hebben en restaurants 500 zakken. 

De hoge prijzen zullen aanhouden zolang de import vertraging op blijft lopen. Het ministerie van Handel heeft barrières gecreëerd om te voorkomen dat te grote aantallen worden afgenomen, waarbij bedrijven slechts 150 zakken mogen afnemen en restaurants 50 zakken. 

Zawya.com bericht dat het ministerie van Handel heeft verklaard dat haar inspecteurs hebben ingegrepen toen een groep medewerkers op de Al-Farda-markt zich verdacht gedroeg bij een uiencontainer.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven