Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verpakken volgens RIVM-richtlijnen

Door de coronacrisis is het voor de AGF-sector een uitdaging om de voedselvoorziening op peil te houden. De vraag naar voedingsmiddelen is behoorlijk toegenomen, maar tegelijkertijd vallen er wel veel arbeidskrachten uit. "Toch is het belangrijk om te blijven voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. De anderhalve meter afstand moet aangehouden worden om het personeel te kunnen beschermen. Een verpakkingslijn, volledig naar wens, op maat gemaakt en volgens de huidige richtlijnen van het RIVM, is dan een uitkomst", aldus Martin Stolze. 

Een voorbeeld, weergegeven op de foto, is een op maat gemaakte inpaklijn voor (zacht)fruit. Deze verpakkingslijn is uitgevoerd met werktafels met geïntegreerde weegschalen en verlichting. De transportband voor de afvoer van het verpakte product is aangesloten op een topsealmachine en aansluitend een etiketteerapplicatie. Dergelijke machines werd  geleverd en geïnstalleerd door gespecialiseerde partijen die, samen met Martin Stolze b.v., het tot één werkend systeem smeedden. De weegschalen in deze inpaklijn zijn gekoppeld aan een registratiesysteem. Hierdoor is er snel inzage in over,- of ondergewicht van de verpakkingen en de arbeidsprestaties van de medewerkers.

Martin Stolze produceert veel verpakkingslijnen op maat. Martin Stolze: ”Deze efficiënte en ergonomische verpakkingslijnen zijn speciaal ontworpen voor het overpakken van groenten en fruit. Zowel de aan,- en afvoer van de bulkverpakking als van de punnets kunnen volledig geautomatiseerd worden. Er zijn vele opstellingen mogelijk: werktafels aan één zijde, beide zijden of aangepast naar de ruimte en werkmethode. De werktafels kunnen naar wens voorzien worden van bijvoorbeeld weegschalen (evt. inclusief registratie), verschillende plateaus en verlichting. Met deze systemen verplaats je het product, maar niet je werknemers. Dit kan veel tijdswinst opleveren. Door het gebruik van de transportbanden en rollenbanen zijn alle werkzaamheden gecentraliseerd waardoor de verplaatsingen van de medewerkers geminimaliseerd zijn. Door de ergonomische werkplek ligt de focus van de medewerkers volledig op het efficiënt verpakken van het product.”

Voor meer informatie:
Martin Stolze
+31(0)174 219 092
info@martinstolze.nl 
www.martinstolze.nl 

Publicatiedatum: