Marian Tuijnman, Maas Fruit Quality Inspection (MFQI)

Nog voldoende werk voor de kwaliteitsinspecteur

Tholen – De coronacrisis raakt de hele branche, van de veldarbeider tot de marktkramer en alles daar tussen in. Hoe staat het bijvoorbeeld met de onafhankelijke kwaliteitsinspecteurs op dit moment die als externen in de loods komen bij de klant?

Inspecties gaan door

“Ons werk kunnen we maar moeilijk mee naar huis nemen,” vertelt Marian Tuijnman, werkzaam bij Maas Fruit Quality Inspection (MFQI). “We hebben het op het moment nog nagenoeg hetzelfde werk als voor de Coronacrisis, als het aankomt op (container)inspecties, zowel in Nederland als in de haven van Antwerpen waar we ook actief zijn. Onze mensen komen nog altijd de grens over om te kunnen controleren in de loods bij de klant, omdat we behoren tot de voedingsbranche, welke is toegewezen als vitale sector.”

Toch zijn de werkzaamheden van het bedrijf afgenomen. “De opleidingen en cursussen die we verzorgen, liggen momenteel stil,” vertelt Marian. “Bij werkzaamheden die we uitvoeren als extra externe controleur, hebben we ons te schikken in de regels van dat bedrijf. Sommige bedrijven kiezen er voor om geen externe mensen meer toe te laten. Deze klanten hebben hun eigen kwaliteitsinspecteurs rondlopen op de vloer en daar houden ze het met de huidige omstandigheden voorlopig bij. Bij de klanten die dat niet hebben komen we nog wel altijd, ons beroep van controle is daarin cruciaal. Hoewel veel van ons werk altijd al met de dag is, doordat we te maken hebben met o.a. vaarschema’s van containerschepen, bekijken we nu met de dag welk werk er is en zijn we afhankelijk van in welke mate de import en export doorgaat.”

De kwaliteitsinspecteurs van MFQI volgen de regels van de bedrijven op waar ze komen controleren. “We houden ons aan de maatregelen die de klant heeft in de loods,” vertelt Marian. “Onze inspecteurs hebben natuurlijk wel de mogelijkheid om de inspectie af te breken als ze zelf zien dat de maatregelen onvoldoende zijn maar dat hebben we nog niet meegemaakt. We zien dat onze klanten rekening houden de huidige situatie en bijbehorende veiligheidsmaatregelen treffen.”

Bij MFQI heeft elke inspecteur zijn eigen (meet)apparatuur. Het lenen van apparatuur van een collega wordt nu echter afgeraden

Veel kwaliteitsinspecteurs bij MFQI werken op zelfstandige basis. “Onze inspecteurs hebben hun eigen (meet)apparatuur en bedrijfsauto en werken zelfstandig. Binnen ons team hoefden we slechts beperkt aanpassingen te doen om de onderlinge afstand te kunnen waarborgen. Wel hebben we ze op het hart gedrukt geen gebruik te maken van apparatuur van anderen of dit tot een absoluut minimum te beperken. De veiligheid en gezondheid van onze medewerkers staat boven alles voorop.”

Voor meer informatie:
Marian Tuijnman
Maas Fruit Quality Inspection
Tel +31(0)657192954
Tel +31(0)646134044
info@mfqi.nl     
www.mfqi.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven