Sealverpakking verbetert voedselveiligheid

De coronaviruspandemie vraagt om hygiënische maatregelen, ook in verband met de voedselveiligheid. Het Italiaanse Food & Innovative Technologies (FIT) is producent van sealverpakkingsmachines, die niet alleen de houdbaarheid van groenten en fruit verlengen, maar juist in deze tijd van coronapandemie ook garant staan voor hygiëne en veiligheid.

Voorbeeld van sealverpakking van perziken

"Deze manier van verpakken maakt het mogelijk om het verse fruit lange tijd te bewaren, omdat het product als het ware geïsoleerd is van mogelijke externe besmetting door bacteriën, die het bederf van groenten en fruit versnellen. Het komt ook tegemoet aan de noodzaak om op dit moment zoveel mogelijk blootstelling aan ziekteverwekkers in de hele toeleveringsketen te vermijden," aldus Nicola Gallone van FIT.


Verpakking van druiven in kartonnen van 30x40

FIT kan zowel machines leveren voor kleine formaten verpakkingen in verschillende gewichten (125-250-500-1000 gr.) als bulkformaten (2-5-7-10 kg).

De volgende video, opgenomen bij Fra.Va. (een van de eerste gebruikers in Apulië), toont de verschillende verpakkingen van kersen.

Niet alleen kunststof verpakkingen, maar ook kartonnen of andere soorten materiaal, zijn te gebruiken in hun machines, zolang het sluitings- en isolatiesysteem maar flowpack- of warmteafdichtend is.

Van bijzonder belang zijn de productverstellers in dozen, karton, etc., die nuttig zijn voor het uitvoeren van de werkzaamheden die normaal gesproken door verschillende medewerkers aan de draaitafels worden uitgevoerd. Op deze link zijn per model demonstratievideo's te zien.

Mod. PDS 90 voor open verpakkingen (ifco, steco, europool, etc.) en dozen met flappen.

De Egatec-verpakkingsmachines verwerken snel en zijn ook toepasbaar voor alle verpakkingsformaten (30x40, 30x50, 40x60) en voor alle enkel- of dubbellaagse verpakkingen (trays, open en gesloten manden, clamshell, zakken en netten).

Voor meer informatie:
Nicola Gallone
Food & Innovative Technologies Srl
70044 - Polignano a Mare (BA)
+39 345 688 2071
nicolagallone27@gmail.com
fit-srl.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven