Tesco beperkt online bestellingen tot 80 producten

Frankrijk: Auchan keert bonussen aan actieve werknemers uit
De Franse retailer Auchan gaat bonussen uitkeren aan alle werknemers die momenteel nog in winkels, distributiecentra of bij thuisbezorgafdelingen actief zijn. In totaal krijgen meer dan 65.000 werknemers bij Auchan-vestigingen in Frankrijk een bonus van €1.000. Volgens Auchan hebben deze werknemers laten zien sterk gemotiveerd te zijn, ondanks de huidige coronavirus-pandemie. Auchan is van plan om ook in andere landen waar het bedrijf actief is bonussen uit te delen, zoals in Roemenië, Hongarije, Portugal en Spanje. De omvang van deze bonussen zal echter mogelijk per land verschillen.
Bron: romania-insider.com 

Kroatië: Konzum neemt meer AGF in van lokale telers
De in Kroatië gevestigde supermarktketen Konzum gaat meer omzetkanalen openen voor lokale telers. De lokale telers staan onder druk, nu een groot aantal groentewinkels in het land zijn gesloten wegens de huidige pandemie. Konzum, dat onderdeel is van de Fortenova Group, gaf in een verklaring aan dat het bedrijf zijn netwerk gereed heeft gemaakt voor telers die nu niet van hun aanbod afkomen wegens het gebrek aan actieve winkels. Telers en andere lokale leveranciers worden aangespoord om contact op te nemen met de distributeurs PIK Vinkovci, Marinada en Fragaria. Deze bedrijven zullen op hun beurt leveringsketens opzetten met Konzum-vestigingen. Volgens Konzum heeft lokaal AGF dat door de keten wordt afgezet nu al een aandeel van meer dan 80% binnen de categorie voor versproducten. 
Bron: esmmagazine.com 

VK: Ocado koopt 100.000 testkits voor Covid-19
De Britse online supermarkt Ocado heeft 100.000 testkits aangeschaft voor het eigen personeel. Met de testkits kan zowel het winkelpubliek als het eigen personeel worden beschermd en kan er worden gezorgd voor een doorlopende toestroom van levensmiddelen. De testkits worden gebruikt om werknemers regelmatig te testen, zodat consumenten die verplicht thuis moeten blijven veilig hun boodschappen in ontvangst kunnen nemen. Ocado heeft ook beloofd dat indien nodig de testkits zullen worden overhandigd aan de nationale gezondheidsdienst.
Bron: theguardian.com 

India: Kishore Biyani overweegt verkoop aandeel in Future Retail
De Indiase investeerder Kishore Biyani overweegt om zijn aandeel in Future Retail Group van de hand te doen. Wegens de coronavirus-pandemie heeft de Indiase overheid een groot deel van de retailsector volledig stilgelegd. Winkels volgens een groot format zijn daarom op last van de overheid gesloten. Dit heeft geleid tot een forse klap voor de marktwaarde van Future Retail Group. In een maand tijd is deze gedaald met meer dan 70%. 
Bron: thenewsminute.com 

VK: Tesco beperkt online bestellingen tot 80 producten
Tesco gaat het aantal producten dat per online bestelling door klanten kan worden ingekocht beperken. Wegens de uitbraak van het coronavirus mogen per bestelling maximaal 80 producten worden aangeschaft. Voordat de crisis rondom COVID-19 zijn intrede deed, was een online bestelling bij Tesco doorgaans niet groter dan 60 producten. Dit gemiddelde is echter sinds de uitbraak fors toegenomen. Veel bestellingen hadden bijvoorbeeld meer dan 100 producten. Door het aantal producten tot 80 te beperken, kunnen klanten nog steeds hun wekelijkse boodschappen bestellen. "Door de nieuwe beperking kunnen we meer bestellingen in onze bezorgwagens plaatsen, zodat we in de komende weken significant meer bezorgtijden mogelijk kunnen maken", aldus een verklaring van Tesco.
Bron: reuters.com 

VS: Albertsons werkt met andere bedrijven aan part-time-functies voor thuiszittende werknemers
In heel de VS hebben verschillende ondernemingen noodgedwongen hun activiteiten terug moeten schalen. Werknemers zijn wegens het coronavirus naar huis gestuurd of werken minder uren. De supermarktgroep Albertsons heeft besloten om in samenwerking met een aantal andere grote ondernemingen iets aan deze situatie te doen. Werknemers bij deze ondernemingen die momenteel niet actief zijn, krijgen functies in deeltijd aangeboden. "Werknemers zijn de meest waardevolle eigenschap en tevens de kern van elke onderneming. We werken daarom intensief samen met een groot aantal HR-teams van een aantal verschillende bedrijven die actief naar nieuwe mogelijkheden voor hun werknemers zoeken", aldus Albertsons-CEO Vivek Sankaran. “Een groot aantal bedrijven in de sectoren voor retail en horeca hebben hun openingstijden terug moeten schalen of zijn nu zelfs tijdelijk gesloten, nu hun klanten thuis blijven. We zijn dankbaar dat we aan onze eigen behoefte aan meer personeel kunnen voldoen, door mensen te helpen die in de huidige crisissituatie graag werkzaam willen blijven werken."
Bron: globenewswire.com 

VS: Costco beperkt openingstijden wegens coronavirus
Costco Wholesale Club is sinds 30 maart begonnen met het beperken van zijn openingstijden. In verband met de huidige coronaviruscrisis sluiten winkels van Costco op doordeweekse dagen om 18:30. Tankstations blijven op doordeweekse dagen tot 19:00 open. De openingstijden in de weekenden blijven onveranderd. Ook andere Amerikaanse retailers hebben noodgedwongen hun openingstijden aangepast. Walmart heeft bij zijn 5.000 vestigingen al twee keer de openingstijden moeten verkorten.
Bron: eu.usatoday.com 

VS: Instacart-werknemers willen staken wegens risico's op COVID-19
Instacart-medewerkers zijn mogelijk van plan om stakingsacties te houden. De werknemers maken zich ernstige zorgen over hun veiligheid, die door het coronavirus in combinatie met de sterk toegenomen vraag onder druk is komen te staan. Een groep medewerkers van Instacart heeft zich onder de naam Gig Workers Collective verenigd en heeft een oproep gedaan tot een nationale staking op 6 april. De werknemers eisen onder andere dat Instacart voor beschermende kleding zorgt en dat er meer wordt uitbetaald wegens het risico dat de werknemers lopen. Instacart heeft onlangs aangegeven dat werknemers op aanvraag nieuwe handreinigers kunnen krijgen. Ook zijn er verbeteringen doorgevoerd voor het systeem dat verantwoordelijk is voor de fooien van de werknemers. Volgens Gig Workers Collective zijn deze maatregelen echter te laat en bij lange na niet toereikend.
Bron: time.com 

VS: Walmart biedt geheel contactvrije retailervaring
Walmart heeft maatregelen doorgevoerd om zoveel mogelijk sociale afstand te bewaren tussen zijn medewerkers en de klant. Zodoende zijn zowel de online als offline winkelervaringen van Walmart nu geheel zonder fysiek contact met medewerkers of middelen zoals winkelscanners. Klanten kunnen bij kassa's contactvrij betalen door middel van de Walmart-app of Walmart Pay. Door een QR-code in te scannen wordt Walmart Pay gelijkgeschakeld met de bankrekening van de klant, zodat er zonder enig contact kan worden betaald. Voorheen moesten klanten bij kassa's eerst op een touchscreen aangeven wat voor betaalmethode ze wilden gebruiken, hetgeen de kans op besmetting met COVID-19 in de hand werkte. Ook de mogelijkheden voor thuisbezorging en het afhalen van online bestelde boodschappen zijn nu zo ingericht, dat enig contact niet meer nodig is. Boodschappen worden bij de afhaaldienst door medewerkers in de auto van de klant geladen, zonder dat de klant nog iets hoeft te ondertekenen. Bestellingen via thuisbezorging worden simpelweg voor de deur afgezet.
Bron: chainstoreage.com 

VS: Lucky’s Market verkoopt 23 winkels en dc
Lucky's Market is als onderdeel van een faillissementsprocedure van plan om 23 vestigingen en het eigen distributiecentrum te verkopen. Het geheel wordt voor ongeveer $29 mln (€26,8 mln) overgedragen aan tien verschillende partijen, waaronder Publix Super Markets, Aldi, Southeastern Grocers, Schnuck Markets, Dollar General en de oprichters van Lucky's Market. De supermarktketen heeft zijn thuisbasi in Niwot, Colorado. Er zullen zes winkels van Lucky's Market in bedrijf blijven. Deze zijn gevestigd in North Boulder en Fort Collins in Colorado, Cleveland en Columbus in Ohio; Traverse City in Michigan en in Columbia te Missouri.
Bron: supermarketnews.com 

VS: Instacart komt met nieuw aanbod voor gezondheid en veiligheid
Instacart, dat in Noord-Amerika een marktleider is op het gebied van online thuisbezorging, heeft plannen voor een nieuw assortiment gericht op gezondheid en veiligheid. Ook heeft Instacart op zijn platform een standaardsetting geïntroduceerd voor het geven van fooien aan de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het samenstellen van de bestellingen. Hiermee wordt het voor klanten makkelijker om op basis van fooien bij eerdere bestellingen wat extra's te geven aan de verantwoordelijke medewerker en krijgen de betreffende medewerkers makkelijker consistent hoge fooien.
Bron: prnewswire.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven