Groothandelsmarkt Rungis gaat AGF aan huis bezorgen

Sinds de aanscherping van de lockdown-maatregelen in Frankrijk zijn ook markten in het land gesloten. Hoewel er al een aantal nep Rungis onlineshops opgericht waren, lanceert de markt volgende week haar eigen online platform.

Rungis beslaat een oppervlakte van 243 hectare en bevindt zich in de buitenwijken van Parijs. De markt wordt doorgaans gebruikt door groothandelaren en restauranthouders die er versproducten, zoals groenten en fruit, vlees, vis en zuivel inkopen. 

Nu is echter het nieuws naar buiten gebracht dat de markt een onlineplatform opent en aan huis gaat bezorgen. Klanten kunnen een virtuele winkelmand vullen met verse AGF en deze thuis laten bezorgen. Er zal in eerste instantie alleen in Parijs en directe omgeving worden bezorgd maar later wordt dit gebied mogelijk uitgebreid. 

Alexandra Dublanche, vicevoorzitter van regiobestuur Île-de-France: "Enerzijds worden hiermee telers gesteund die momenteel hard geraakt worden door de epidemie. Anderzijds wordt op deze manier tegemoet gekomen aan de vraag naar verse AGF in de regio Île-de-France. Het is dus een win-winsituatie, waarbij de logistieke capaciteit van de Rungis markt ten volle wordt benut."

 

Bron: thelocal.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven