“Wij beginnen met verse groenten”

Landwaart Culinair lanceert vleesvervanger

Tholen - Vleesvervangers iets voor de vleessector? Nee, vindt Landwaart Culinair, de AGF- en versspecialist en zich steeds meer toelegt op bereidingen. Deze week lanceerden zij hun nieuwste serie ambachtelijke producten onder de naam Flx Foods. Vier soorten burgers met de focus op gezondheid en smaak en die voor 60% uit groenten bestaan.

Landwaart Culinair is een familiebedrijf. Oprichter Wim Landwaart behaalde meermaals de titel Beste Groenteman van Nederland en bestiert samen met zijn vrouw, twee zonen en een hecht team van medewerkers hun winkel, keuken, bakkerij en patisserie. “Landwaart Culinair richt zich op een breed palet aan smaken, verrast de klant steeds opnieuw met hun ambachtelijke producten en vergaande service. Naast hun trouwe winkelklanten levert Landwaart ook producten aan de horeca, groothandel, supermarkten en andere bedrijven. Dit hebben wij nu uitgebreid met Flx Foods”, aldus zoon Eelco Landwaart.

“De consumptie van vleesvervangende producten zit momenteel behoorlijk in de lift. Reden temeer om een passend product te ontwikkelen. Er zijn reeds diverse vleesloze burgers op de markt, maar vaak gemaakt op basis van soja. Regelmatig krijgen we te horen dat de meeste producten smakeloos zijn en maar weinig groenten bevatten. Met Flx Foods pakken we dit heel anders aan”, zegt Eelco Landwaart. “Deze burgers zijn op ambachtelijke wijze geproduceerd en bestaan voor circa 60% uit verse groenten. De focus ligt dus echt op ambacht, smaak en groenten en dat is zeker te proeven. De slogan op alle vier de verpakkingen luidt niet voor niets ‘Wij beginnen met verse groenten’.“

Flx Foods groenteburgers zijn ontwikkeld voor mensen die geen vlees eten, lusten of een keer iets anders willen proberen. Landwaart Culinair speelt in op de markt voor vleesvervangers, die in een vrij rap tempo aan het veranderen is.  Het Financiële Dagblad vermeldde eerder dit jaar al dat onder andere de verkoop van ‘namaakburgers’ een kleine markt is die keihard groeit. Wereldwijd stijgt de omzet van vleesvervangers in tien jaar tijd naar 140 miljard dollar, voorspelt zakenbank Barclays. Dat is een vertienvoudiging. In Nederland groeit de markt dit jaar met 10 procent, voorziet ABN Amro. Meer dan de helft van de Nederlanders eet meerdere keren per week vegetarisch. Eelco: “De naam Flx foods laat zich al raden. Het is een verwijzing naar de term ‘flexitariër’. Deze persoon eet bewust (of onbewust) minimaal een keer in de week geen vlees.”

De serie bestaat uit vier groenteburgers, gemaakt van spinazie, broccoli, rode biet en paddenstoelen. Deze burgers zijn per 33 stuks verpakt(diepvries),  en kunnen eenvoudig bereid worden in de koekenpan, oven, airfryer of frituurpan. De vier varianten zijn voor o.a. horeca, snackbars, slagers en speciaalzaken verkrijgbaar bij:

Landwaart Culinair: www.landwaartculinair.nl 
Versalert in Utrecht: www.versalert.nl 
Boonstra Verswaren: www.boonstra-verswaren.nl 

Voor meer informatie:
Eelco Landwaart
Landwaart Culinair
Maertensplein 21a
3738 GM Maartensdijk
www.landwaartculinair.nl  
info@agf-landwaart.nl 
T: 0346-211330

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven