Paul van Groningen (Greenfood Iberica): "Opstart Spaans steenfruit- en watermeloenenseizoen lichtpuntje in barre tijden"

"Veel importeurs liften nu op onze dagelijkse vrachten naar Noord-Europa mee"

Tholen - Spanje is zwaar getroffen door de Corona-crisis. De Nederlander Paul van Groningen (Greenfood Iberica) geeft vanuit Palamós (Costa Brava) een update. "De Corona-crisis heeft ook hier een grote impact op het dagelijks leven. De winkels voor de eerste levensbehoeften zijn nog open, voor de rest is alles alweer meer dan twee weken gesloten. Een ommetje maken is niet toegestaan. Je mag enkel de straat op om wat eten en drinken te kopen of een dokter of apotheek te bezoeken. De anders drukke en levendige markthal hier in de stad is nu op zaterdagochtend erg rustig. Een paar kramen zijn slechts geopend. Ook in de supermarkten is het geen gekkenhuis meer, mensen kopen slechts het hoognodige."

Wij bij Greenfood Iberica merken natuurlijk dat onze klanten die normaal de horeca beleveren, weinig tot niets nodig hebben. De afzet richting de retail en de handelaren die de retail beleveren loopt redelijk door", constateert Paul. "Het voordeel dat wij hebben is dat we nog steeds dagelijks diverse vrachten naar het noorden hebben. Hierop liften nu voor ons nieuwe klanten mee. Doordat transport moeilijker is geworden en ook de beschikbaarheid van het product minder is geworden en deels door veel regen in de teelgebieden. Maar uiteraard ook door personeelsgebrek door de corona-beperkingen bij de telers en pakhuizen, krijgen wij nu aanvragen van handelaren die normaal gesproken zelf volle vrachten importeren, maar nu ons om hulp vragen voor sourcing en transport."

"Deze week verwachten we de eerste kleine volumes steenfruit en watermeloenen te gaan verladen. Zo kunnen we de consumenten in de noordelijke landen, die nu toch veelal binnen zitten, toch voorzien van de 'zon' in huis!  Een vrolijke noot in deze barre tijden met sappige watermeloenen en gezonde perziken. Wij blijven positief", besluit Paul.

Voor meer informatie:
Paul van Groningen
GreenFood Iberica
C/Avda.Catalunya,
33-35 I 17253 Mont-ras (Girona)
Catalonia-Spain
Tel: +34 972 667 216
paul@greenfoodiberica.es
www.greenfoodiberica.es


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven