Andalusië schenkt AGF aan noodhospitaal in beursgebouw Madrid

De Spaanse AGF-sector blijft in deze periode van noodtoestand onverdroten aan het werk om de samenleving te voorzien van levensnoodzakelijke verse producten, zowel in Spanje als in de rest van Europa. Daarenboven toont het zijn hart voor de meest getroffen gebieden en de professionals die in de vuurlijn staan met schenkingen van fruit en groenten.

Vanuit Andalusië zijn de eerste volumes uit de provincies Córdoba en Almería al aangekomen in het noodhospitaal dat is opgetrokken in het congrescentrum IFEMA in Madrid. Zo kunnen alle professionals, medisch personeel en anderen, er genieten van vers fruit.


Het noodziekenhuis in het bekende beursgebouw

Teeltbedrijven en afzonderlijke telers van de citrussector uit Córdoba hebben onder leiding van de Palmanaranja en Asaja Córdoba een 'solidariteitsvrachtwagen' naar Madrid gestuurd met 20 ton sinaasappelen.

Het was de beroepsfederatie Asaja die de telersvereniging Palmanaranja contacteerde met het voorstel. Er volgde direct een ja en de volgende dag lag de lading al klaar ter verzending.

“We hebben geen minuut getwijfeld. Nu mogen we niet aan de zijlijn staan toekijken. Het is onze taak met onze middelen te helpen waar nodig. Ook al is onze bijdrage gering, alle kleine beetjes helpen”, zegt Antonio Carmona, de voorzitter van Palmanaranja.

Ook ontving IFEMA en een tehuis in Madrid dat daklozen tijdelijk onderdak biedt, een lading groenten en fruit uit de provincie Almería. "Vrijdag 27 maart is een lading aubergines, tomaten, komkommers, sla, bloemkolen, erwten, broccoli’s, courgettes, sinaasappelen, watermeloenen en papaja’s uit onze provincie vertrokken", zo laat Asaja Almería weten, die de organisatie van de zending op zich heeft genomen.

Zowel afzonderlijke telers zoals citrusteler Diego Castaño, als bedrijven, zoals Hortamar, Eurosol, Tomasol en Agrícola Navarro de Haro, deden schenkingen. Aangezien het om bederfelijke producten gaat, was de eerste zending er een van acht pallets, om voedselverspilling te voorkomen en ervoor te zorgen dat de producten geconsumeerd kunnen worden in een staat van optimale versheid. Later volgen er nog meer zendingen en Asaja Almería sluit ook de deelname van meer bedrijven niet uit.

Bron: www.asajacordoba.es, Efe / lavanguardia.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven