Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Het Egyptische citrusseizoen heeft nog een maand voor de boeg

"We zetten de helft van onze producten tegen kostprijs af om mensen in deze moeilijke tijden te helpen."

Egypte heeft een avondklok ingesteld, maar het werk en de handel liggen niet stil. Het citrusseizoen zal nog een maand duren, maar er zullen concessies op het gebied van de prijzen gedaan moeten worden. In verband met de torenhoge verzendkosten heeft een exporteur besloten om de helft van zijn producten zonder winstoogmerk af te zetten, om zo mensen in deze moeilijke tijden te helpen.

Volgens Abdullah Tharwat, business development manager bij Pyramides, zijn ook in Egypte maatregelen genomen om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen.

"Veel overheidsorganisaties hebben hun werknemers vakantie gegeven en sommige particuliere bedrijven hebben hun werknemers naar huis gestuurd om daar te werken. De Egyptische regering heeft een verplichte avondklok van 19.00 uur tot 6.00 uur ingesteld. We hebben zeker de gevolgen gevoeld van de wereldwijde pandemie. Alle landen waar we onze sinaasappelen naar exporteren zijn getroffen door het virus. Het heeft een impact op verschillende aankoopplannen en de grootte van elke bestelling. De rederijen hebben de kosten voor het transport moeten verhogen, wat ook een effect heeft op de markt. Sommige klanten weigeren gewoon de nieuwe, verhoogde prijzen te betalen".

Gelukkig voor Pyramids zijn ze niet volledig afhankelijk van de export, want ze zetten ook een deel van hun producten op de binnenlandse markt af. Tharwat: "Als Pyramids hebben we te maken met veel restaurants en winkels op onze lokale markt. De kwaliteit die ze vragen is niet zo hoog als die van de export-kwaliteitssinaasappelen, maar er is veel vraag naar sinaasappelen op de lokale markt. De consumenten geloven dat vitamine C gunstig is voor hun immuunsysteem en dat ze hen helpen om het virus te bestrijden als ze geïnfecteerd raken."

Tharwat weet dat dit moeilijke tijden zijn en Pyramids heeft besloten om de helft van zijn teelt af te zetten zonder er winst op te maken. "Het citrusseizoen in Egypte duurt nog een maand. Het perzikenseizoen staat ook op het punt te beginnen, dus het wordt hectisch. Druiven, sinaasappelen en knoflook zijn lang houdbaar, dus we richten ons vooral op het op de plaats van bestemming krijgen van ons citrus. Met perziken is het transport op dit moment wat risicovoller, waardoor we het risico niet kunnen nemen dat de producten bederven. De stijging van de verzendkosten betekent natuurlijk ook dat de producten zelf duurder worden. We hebben met onze klanten onderhandeld om te kijken wat de beste manier is om met deze situatie om te gaan. We waren het erover eens dat we de helft van onze producten tegen kostprijs afzetten om mensen te helpen in deze moeilijke tijden."

Voor meer informatie:
Abdullah Tharwat
Pyramids Agricultural Investment Co.
Nubaria stad Km 80, Cairo/Alex woestijnweg, Egypte
Cel: +201005027256
Tel/Fax: +20452633420
Email: Abdallah@pyramids-agriculture.com   
www.pyramids-agriculture.com

Publicatiedatum: