BayWa sluit het boekjaar 2019 succesvol af

In het boekjaar 2019 stegen de inkomsten bij BayWa, München, Duitsland, tot 17,1 miljard euro (2018: 16,6 miljard euro), waarmee de grens van 17 miljard euro voor het eerst werd overschreden. Zoals gepland heeft de onderneming ook een aanzienlijke verbetering van het resultaat gegenereerd, met een EBIT die steeg tot €188,4 miljoen (2018: €172,4 miljoen). BayWa heeft daarom haar doelstellingen voor het jaar bereikt en is van plan om het dividend voor 2019 met 5 cent te verhogen tot 95 cent per aandeel.

"De positieve ontwikkeling in het Energy Segment heeft de grootste bijdrage geleverd aan de goede algemene ontwikkeling van BayWa in het afgelopen jaar. Global Produce - onze fruitbusiness - was ook succesvol en de landbouwmachines ontwikkelden zich aanzienlijk beter dan verwacht, zelfs na het recordjaar 2018. Bouwmaterialen hebben ook hun kracht bewezen", zegt Klaus Josef Lutz, bestuursvoorzitter van BayWa.

Fruitsector
De nationale en internationale fruitsector heeft zich het afgelopen jaar positief ontwikkeld. De business unit Global Produce heeft zijn marketingvolume met 8% verhoogd tot 380.550 ton. Dankzij de verwerkings- en verpakkingsdiensten kon de binnenlandse fruithandel in de eerste helft van het jaar profiteren van de hogere voorraden als gevolg van de recordoogst van het voorgaande jaar, zij het tegen een relatief laag prijsniveau.

De nieuwe oogst bracht een betere fruitkwaliteit en hogere prijzen met zich mee. De Nieuw-Zeelandse groepsmaatschappij T&G Global Limited (T&G Global), die bijzonder succesvol was op de Aziatisch-Pacifische markt, noteerde een stijging van het aantal groenten en tropische vruchten. Voor de appelsector pakten de resultaten minder goed uit, omdat de oogsten van Nieuw-Zeeland negatief werden beïnvloed door late vorst, wat leidde tot kleinere fruitgroottes en een lagere kwaliteit.

Voor het volledige financiële verslag, klik hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven