Zuid-Afrikaanse havens blijven open tijdens lockdown maar met verminderde capaciteit

Het beperken van obstakels en garanderen van een tijdige levering van essentiële goederen in Zuid-Afrikaanse havens is van vitaal belang om de toeleveringsketen draaiende te houden en de kosten voor importeurs zo laag mogelijk te houden

In heel Zuid-Afrika geldt een lockdown en importeurs hebben hun zorgen geuit over de verminderde capaciteit in de havens, die cruciaal zijn voor de logistiek in Zuid-Afrika. De havens blijven weliswaar open maar met een verminderde capaciteit. 

Medische producten en voedsel zullen voorrang krijgen gedurende de 21 dagen durende lockdown, die op 26 maart in is gegaan. 

De Transnet haventerminals hebben de aanpassingen aan de brancheorganisaties bekendgemaakt, waarvan een aantal heeft laten weten bezorgd te zijn aangezien het aantal aanleg- en laadplaatsen en de inzet van havenpersoneel is beperkt. 

De twee grootste havens in het land zullen operationeel blijven maar het aantal aanlegplaatsen in Durban, Kaapstad, Port Elizabeth en Ngqura is gereduceerd, terwijl Richards Bay en East London helemaal niet in bedrijf zijn tijdens de lockdown. 

Als beheerder van de havens beroept Transnet zich op overmacht en zijn de gebruikelijke aanmeertijden tijdelijk opgeschort. Dit betekent dat alle vracht die door de regering als essentieel wordt aangemerkt voorrang zal krijgen en dat het verladen van niet-essentiële vracht gedurende deze periode wordt ontmoedigd.

Klik hier om het hele artikel te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven