Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Loek Smets (P. Smets): "Veilige werkomgeving voor personeel belangrijker dan dat beetje omzet"

"Verkooploods al ruim een week afgesloten voor klanten"

Tholen - Hoewel de loodsverkoop altijd een belangrijk onderdeel vormt voor groothandel P. Smets uit Geleen, besloot het bedrijf een week geleden al om de loods volledig af te sluiten voor haar klanten. "We hebben vanaf woensdagavond 18 maart een interne lockdown afgekondigd. Alleen het personeel komt nog binnen. Klanten kunnen per mail, telefoon of webshop bestellen en hun handel afhalen en dat werkt eigenlijk uitstekend", vertelt Loek Smets.

"Telefonische bestellingen kunnen tot 19.00 uur worden gedaan en de webshopbestellingen tot 22.00 uur om de volgende dag afgehaald te worden. Klanten kunnen bij de bestelling de gewenste afhaaltijd vermelden. Klanten, die met een busje of vrachtauto komen laden, moeten zich alvorens het terrein op te rijden telefonisch melden en die ontvangen dan de locatie waar ze geladen worden", vertelt de groothandelaar.


Richard, Pierre en Loek Smets. Pierre zit inmiddels in quarantaine

Hij verbaast zich erover dat hij nog niet van collega-groothandels heeft gehoord die dezelfde stappen ondernemen. "Waarom zou je nieuwe maatregelen van de overheid afwachten? Ik vind dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen ook richting ons personeel om een veilige werkomgeving te creƫren. We vinden het omzetverlies niet opwegen tegen je maatschappelijke verplichting om je klanten en personeel te beschermen. Onze klanten hebben er veel begrip voor. Ook onze pa is in quarantaine. Hij woont naast het bedrijf, maar mag niet meer op kantoor komen."

De klantenkring van P. Smets bestaat uit detaillisten, horecaleveranciers, ambulante handel en in toenemende mate ook Turkse klanten en boerderijwinkels. De klanten bevinden zich in een straal van 100 kilometer rond Geleen en bestaan voor 60% uit Nederlanders, voor 30% uit Belgen en voor 10% uit Duitse klanten. "De horeca en hun leveranciers liggen helemaal plat, dus daar verkoop je momenteel echt niets aan, maar we zien dat de speciaalzaken juist veel meer verkopen deze dagen. Zij draaien echt heel goed", vertelt Loek. "Hardlopers zijn vooral de kookgroenten, maar ook citrus en gember. De typische horecaproducten als scheuten, cressen en kruiden zijn wel in een dipje gekomen."

Voor meer informatie:
Loek Smets
P. Smets & Zn
Hofdwarsweg 11
6161 DE Geleen
Tel - 046-4742381
Loek@psmets.nl
www.psmets.nl