Meer dan 30.000 hectare kasteelt in Almería blijft op volle toeren draaien

De huidige coronacrisis toont heel duidelijk het belang maar ook de kracht aan van de groenten- en fruitteelt in Almería. De 30.000 hectare kassen, pakstations en afzetbedrijven draaien op volle toeren, met inachtneming weliswaar van alle maatregelen die nodig zijn om de gezondheid van de arbeiders en de veilige afzet naar heel Europa te garanderen.

Om te voorkomen dat dit enorme productieapparaat stokt, is ook de participatie vereist van de hulpindustrie en de biotechnologie. De intensieve teelt in Almería is uiteraard gewend om controlesystemen te hanteren die gericht zijn op de voedselveiligheid en het beschikt daarvoor ook over voldoende professionals.

Aan de andere kant van de waardeketen zitten de grote distributeurs die dit enorme werk weten te appreciëren. Soms heel expliciet, zoals een brief van Lidl uit Duitsland, waarin het de Spaanse AGF-sector feliciteert en aanmoedigt om op deze manier verder te blijven werken gedurende de coronacrisis.

Bedrijven en professionals
Bedrijven die oplossingen aanreiken voor biologische bestrijding blijven de telers en vermeerderaars van natuurlijke vijanden voorzien, ook hier met inachtneming van strikte voorwaarden. De teelt van gezonde producten mag immers niet stilvallen.

Zo blijft bijvoorbeeld Ecoculture Bioesciences onverminderd voortwerken, een firma uit Almería gespecialiseerd in biostimulanten, of Inagro, ook uit Almería en gespecialiseerd in de productie van plantvoeding.

De veredelaars hebben evenmin de deuren gesloten. De zaadhuizen combineren telewerk met de opgelegde veiligheidsmaatregelen en blijven hun essentiële bijdrage aan de AGF-sector leveren. De tuinbouw hub Almería telt momenteel meer dan veertig R&D-centra die zich bezighouden met rassenverbetering, zoals onder andere Rijk Zwaan, Semillas Fitó, Top Seeds of Syngenta.

Ook de vermeerderaars blijven onvermoeibaar aan het werk.

Bron: lavozdealmeria.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven