Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Christian DeBlasio van Pufresh

"Ozontechnologie doodt virussen, inclusief corona, en waarborgt veiligheid van verse AGF"

Er worden vele middelen toegepast om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, waaronder het zogenaamde 'social distancing' en een betere persoonlijke hygiëne. Daarnaast raden deskundigen aan om zo gezond mogelijk te eten om het afweersysteem te versterken. "Hier bij Purfresh garanderen we dat de groenten en fruit die over heel de wereld worden vervoerd, veilig en virusvrij zijn," begint Christian DeBlasio, de directeur van het bedrijf. 

Ozon desinfecteert de vracht en voorkomt verspreiding van het virus
Het bedrijf is gespecialiseerd in CA-oplossingen voor verse AGF die in koelcontainers wordt vervoerd. De transittijden kunnen behoorlijk oplopen, variërend van zeven tot wel 50 dagen, en gedurende deze tijd remt de gecontroleerde atmosfeer de rijping. "Hierdoor wordt bederf geminimaliseerd en blijft het fruit tijdens het transport vers," legt DeBlasio uit. "Ik moet eerlijk toegeven dat wij niet het enige bedrijf zijn dat deze CA-technologie aanbiedt. We zijn echter wel uniek omdat we het enige bedrijf ter wereld zijn dat ozon toevoegt aan de gecontroleerde atmosfeer van producten die in koelcontainers worden verladen. "Ozon heeft de eigenschap de verspreiding van virussen te voorkomen waardoor voedingsmiddelen worden beschermd. Het verkleint de kans op door voedsel overgedragen ziekten en ontsmet de container en de vracht. Ozon gaat eveneens kruisbesmetting tegen en verlaagt het risico op diverse typen door oppervlakten overgedragen ziekteverwekkers tot wel 99% in een tijdsbestek van vijf tot zeven dagen."


Doodt virussen en bacteriën
“Ozon kan overal komen waar lucht kan komen en daarom is het een uiterst effectief middel om mee te desinfecteren," vervolgt DeBlasio. Het is wetenschappelijk bewezen dat het ziekteverwekkers doodt, waaronder E.coli, salmonella en listeria. Het werkt als een krachtig, residuenvrij desinfecteermiddel dat onmiddellijk omgezet wordt in zuurstof, waardoor de natuurlijke smaak, textuur en aroma van de producten behouden blijven. Over het algemeen is het zo dat omhulde virussen, zoals Covid-19, het slechtst bestand zijn tegen desinfecterende middelen en verschillende onderzoeken, waaronder één dat in het Thailand Medical News is verschenen, tonen aan dat ozon in staat is om het coronavirus dat momenteel heerst te vernietigen. 

“Ons ozonsysteem is de enige oplossing die bewezen heeft effectief te zijn tegen bederf, het remmen van de rijping en bevorderen van de voedselveiligheid zonder toepassing van chemicaliën," legt DeBlasio uit. "Het voorkomen van de verspreiding van Covid-19 heeft de hoogste prioriteit en wij willen ons steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat het voedsel dat wij eten gezond, veilig en ook smakelijk is. Dit is dan ook de reden dat we dit jaar meer dan €900.000 zullen investeren in nieuwe apparatuur." Evenals Sars-1 is Covid-19 een luchtweginfectie. Beide virussen kunnen dagenlang overleven op oppervlakten. Het grote verschil is echter dat mensen met Sars-1 eerder symptomen kregen, terwijl mensen besmet met Covid-19 vaak later symptomen vertonen. Dit vormt een groot risico op verspreiding en ozon kan een belangrijke rol spelen bij het indammen van de verspreiding van dit virus."

Bezoek Purfresh Ozone Coronavirus voor meer informatie over het ozonsysteem van Purfresh en het huidige onderzoek naar deze technologie, of neem contact op met:

Christian DeBlasio
Purfresh
Tel: (+1) 813-546-0274
cdeblasio@purfresh.com
www.purfresh.com
www.intellipur.com

 

 

Publicatiedatum: