Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

LZV-combinatie rijdt met pootgoed van Friesland naar Zuid-Nederland en België

De LZV-combinatie van Farm Trans (Lang en Zwaar Voertuig) rijdt vanaf deze week mee in het pootgoedseizoen van Friesland naar Zuid-Nederland en België.

"Met onze LZV-combinatie kunnen we drie klanten tegelijk bedienen omdat de vrachtwagen maar liefst twee trailers heeft. In de eerste trailer kunnen grote zakken met pootgoed, oftewel bigbags, worden geplaatst. De tweede trailer is een onderlosser met twee compartimenten waarin het losgestort pootgoed kan worden vervoerd. Dankzij de compartimenten kunnen we de lading van twee klanten in een keer meenemen. Ook kunnen we veel meer pootgoed laden, zo’n 42 ton waarbij dit bij een normale combinatie max. 34 ton is", aldus Farm Trans. 

Regels België
"Vanzelfsprekend willen we ook onze Belgische klanten efficiënt kunnen bedienen", zegt het bedrijf. "Omdat in België het toegestane gewicht op de wegen lager is én LZV’s niet zijn toegestaan, hebben we daar een oplossing voor bedacht. De achterste trailer koppelen we af bij de Belgische grens om met de eerste trailer verder te rijden en te lossen. Daarna worden de trailers verwisseld en wordt de tweede trailer aan de truck gekoppeld en gelost."

Duurzaam transport
Transport over langere afstanden wordt door de LZV-combinatie efficiënter en duurzamer. Dit past volledig in het duurzaamheidsbeleid van Farm Trans. Op dit moment zijn er vier gecertificeerde chauffeurs bij Farm Trans werkzaam die geregeld op de LZV rijden.

LZV voor bulk transport
"Na het pootgoedseizoen gaan we door met het ontwikkelen van de LZV om deze permanent in te kunnen zetten voor bulk transport", aldus Farm Trans. 

Voor meer informatie:
Farm Trans
Mark. S. Clarkelaan 17
4761 RK Zevenbergen
info@farmtrans.com   
www.farmtrans.com      

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven